حديث قدسى : جَعَلتُ هذَا الشَّهرَ (رَجَبَ) حَبلاً بَيني و بَينَ عِبادي فَمَنِ اعتَصَمَ بِهِ وَصَلَ بِي ؛ [ إقبال الأعمال ، ج 3 ، ص 174 .]
حديث قدسى :ماه رجب را ريسمانى ميان خود و بندگانم قرار داده ام ؛ هر كس به آن چنگ زند ، به وصال من رسد .
در ادامه می خوانید...
برای دانلود فایل های صوتی به ادامه مطلب مراجعه کنید...
ماه رجب و ماه شعبان و ماه رمضان شرافت زیادی دارند و در فضیلت آنها روایات بسیاری وارد شده است. از حضرت رسول (صلى الله علیه و آله) روایت شده كه: ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضیلت به آن نمىرسد و جنگیدن با كافران در این ماه حرام است و رجب ماه خدا است و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است كسى كه یك روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ میگردد و غضب الهى از او دور می گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته گردد.
پس از آنكه امير المؤ منين على بن ابى طالب عليه السلام به سوگ پاره تن و ريحانه رسول خدا محمد بن عبد الله صلى الله عليه و آله يعنى سرور زنان عالميان حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليه شهيده راه ولايت و امامت نشست ، برادرش عقيل بن ابى طالب عليه السلام را كه آشنا به انساب عرب بود، فرا خواند و از او خواست برايش همسرى از تبار دلاوران برگزيند تا پسر دليرى براى مولا به ارمغان آورد كه سالار شهيدان حسين بن على عليه السلام را در كربلا يارى كند.
قالت فاطمه (علیها السلام): قالَ لی رَسُولُ اللّهِ(صلى الله علیه وآله وسلم): إِیاكِ وَ الْبُخْلَ، فَإِنَّهُ عاهَةٌ لا تَكُونُ فى كَریم.
پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود: از بخل ورزیدن بپرهیز، زیرا كه بخل آفتى است كه در شخص بزرگوار نیست .
يكي از اشكالاتي كه وهابي ها مدام تكرار مي كنند و آن را دليل بر عدم تولد امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف مي گيرند، قضيه تقسيم ميراث امام عسكري عليه السلام بين برادرش جعفر كذاب و مادر امام عسكري عليه السلام است و مي گويند كه اگر امام عسكري فرزندي داشت، چرا به او ارث نرسيد و ارث بين مادر و برادر امام عسكري عليه السلام تقسيم شد؟
همچنين ادعا مي كنند كه علماي شيعه؛ همچون سعد بن عبد الله (متوفاي300هـ) و حسن بن موسي نوبختي (متوفاي310هـ) نقل كرده اند كه امام عسكري عليه السلام در حالي از دنيا رفت كه كسي فرزند او را نديده بود و نمي شناخت.
در ادامه می خوانید...
رونمایی از گنبد مرمت شده حرم مطهر حضرت علی ابن ابیطالب(علیه السلام) همزمان با 17 ربیعالاول سالروز ولادت پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) و امام جعفر صادق(علیه السلام) در نجف اشرف انجام شد.
در ادامه می خوانید...
وهابيت برگزاري مراسم جشن و شادي در ايام ميلاد پيامبر اکرم (صلي الله عليه واله وسلم ) و ائمه (عليهم السلام) ، قرائت قرآن ،مدح رسول گرامي اسلام ، و ائمه توسط شعرا و مداحان ، اطعام و پخش غذا و پذيرايي از مردم در اين گونه مراسم ها را به جشن و شادي يهود و نصارا تشبيه مي کنند و آن را بدعت و حرام مي دانند .
در ادامه می خوانید...
زیارت قبور اولياي دين و به خصوص معصومان علیهم السلام مورد سفارش پیشوایان دین است. در این میان، سفارش ویژه بر زیارت امام حسین علیه السلام شده است. از جمله، زیارت سید الشهداء در سالروز اربعین حسینی است که در روایت امام صادق و امام عسکری علیه السلام، بدان سخن رفته است.[الطوسى، محمد بن الحسن، الوفاة: 460 ق، تهذيب الأحكام ج6صص 16 و 113] ساليان زيادي است که شيعيان در ايام اربعين حسيني با پاي پياده به زيارت آن حضرت مشرف مي شوند. اين مسأله با همه بازتابهاي مثبتي که به همراه دارد، گاهي پرسشهايي را نيز به دنبال داشته است. از جمله آنکه آيا به طور کلی دليلي بر استحباب زیارت امام حسین علیه السلام با پای پیاده، از سوي شرع مقدس وجود دارد؟ اين نوشتار به دنبال پاسخ از اين پرسش است.
در ادامه می خوانید...
در فرهنگ شيعي، اربعين به چهلمين روز شهادت سيد الشهداء سلام الله عليه اطلاق ميشود که با بيستم صفر مصادف است.
با دقت در روايات و منابع حديثي، در ميابيم که زيارت سيد الشهداء سلام الله عليه مورد تاکيد اهل بيت عليهم السلام بوده و از نشانه هاي يک فرد مومن شمرده شده است. براي مثال در روايتي از امام حسن عسکري سلام الله عليه چنين آمده است:
ويستحب زيارته عليه السلام فيه وهي زيارة الأربعين، فرُوِيَ عَنْ أَبِي مُحَمَّدٍ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْعَسْكَرِيِّ عليه السلام أَنَّهُ قَالَ عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاةُ الْإِحْدَى وَالْخَمْسِينَ وَزِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ وَالتَّخَتُّمُ فِي الْيَمِينِ وَتَعْفِيرُ الْجَبِينِ وَالْجَهْرُ بِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ.
در ادامه می خوانید...
قابلیتهای نرمافزار جامع اربعین:
- نقشه آفلاین شهرهای نجف، کربلا، کاظمین، سامرا به همراه اطلاعات نقاط مورد نیاز زائران
- جستجوی نقاط (امکان متبرکه، هتل، رستوران، عمود، موکب، مراکز درمانی و ...) - آفلاین
- ارتباط پیامی با ایران و دیگر زوار
- اطلاعات اماکن متبرکه شامل توضیحات، نقشه شماتیک، عکس و زیارات
- گنجینه صوتی و تصویری (سخنرانی، زیارت، روضه و عزاداری، نوا و نما)
- اطلاعات مورد نیاز برای سفر (پیش از سفر)
- دستیار کوله پشتی
- خاطره نویسی و به اشتراک گذاری خاطرات با دیگر زوار
- دستیار مکالمات عربی
- آخرین اخبار اربعین
دانلود در ادامه مطلب...
- نقشه آفلاین شهرهای نجف، کربلا و مسیر پیاده روی نجف تا کربلا به همراه اطلاعات نقاط مورد نیاز زائران شامل (امکان متبرکه، هتل، حمل و نقل ، عمود، موکب، مراکز درمانی و ...)
- امکان افزودن مکان های مورد علاقه شخصی بر روی نقشه
- امکان به اشتراک گذاری موقعیت دقیق خود با دوستان و بستگان
- گنجینه صوتی (سخنرانی، زیارت، روضه و عزاداری و ...)
- اطلاعات مورد نیاز برای سفر (پیش از سفر)
- دستیار کوله پشتی
- دستیار مکالمات عربی
- آخرین اخبارمهم
- پشتیبانی از زبان های فارسی و انگلیسی
جهت دانلود محتوا به ادامه مطلب مراجعه کنید...
جهت دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید...
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در دیدار مسئولان مرکز ملی پاسخگویی به شبهات حوزه علمیّه قم، با تقدیراز فعالیتهای انجامشده در این مرکز،گفتند: برنامههايي که در رابطه با شناخت شبهات و دفع علمی آنها گزارش دادید، هر چه پربارتر باشد، اسباب خوشحالي بیشتر حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف خواهد بود، و البته اول کسي هم که از حوزهها انتظار دارند که اين برنامهها را پياده کنند و به مقاصدي که بايد برسد برسانند، باز هم آن بزرگوار میباشند.
در ادامه می خوانید...
شيعيان ، اعتقاد دارند كه نصب امام و جانشين پيامبر به دست خداوند است و مردم اجازه دخالت در انتخاب امام ندارند ؛ همان طوري كه انتخاب پيامبر به دست خداوند است و مردم حق انتخاب نبي را ندارند . در قرآن كريم آيات بسياري وجود دارد كه اين مطلب را ثابت مي كند .
در ادامه می خوانید...
آیت الله محقق کابلی از مراجع معظم تقلید شیعه، به مناسبت حادثه دلخراش تاسوعا و عاشورای حسینی
در کابل و بلخ پیامی صادر کردند که در ادامه خواهید خواند.
يكي از سنن الهي در انسان كه جنبه فطري و ذاتي هم دارد عكس العمل هاي روحي ورواني او در هنگام مواجهه وبرخورد با پيش آمدهاي شادي آور ويا اندوهگين است . كه هنگام شنيدن خبر ويا روبرو شدن با پديده اي غير منتظره احساسات دروني تحريك و عكس العمل متناسب از او ديده مي شود.
اين حالت در برابر حوادث تلخ به مصائب ورنجها تعبير مي شود و انسان عكس العمل خود را با اشك وگريه وافسوس ابراز مي دارد .
در ادامه می خوانید...
واقعه کربلا به این دلیل رخ نداد که ما شفیعی برای گناهان خود داشته باشیم، بلکه نتیجه این واقعه نیل سیدالشهدا(ع) به بالاترین درجات شفاعت و واسطه شدن در بخشش گناهان مذنبین در قیامت است.
در ادامه می خوانید...
طبق آنچه كه در كتب شيعي آمده اولين كسي كه براي امام حسين (ع) اقامه عزا كرد آدم (ع) بوده است . نظر علماي اهل تسنن در اين زمينه چه ميباشد ؟ آيا آنان نيز اين روايت را قبول دارند ؟ آيا در كتب ايشان روايت هايي در رابطه با اولين كسي كه بر سيد الشهدا(ع) اشك ريخته وجود دارد (قبل از به شهادت رسيدن آن حضرت) ؟!
پاسخ را در ادامه بررسی کنید...
عده اي از افرادي كه دنبال پيدا كردن نقص و اشكال از عملكرد امامان مي باشند ، در شبكه ها... طرح ميكنند كه اگر امام حسين (عليه السلام) عالم بر شهادتش بود ، چرا به طرف كربلا رفت ؟ چنانچه صدمه رساندن خود از محرمات است !!!!
اين تفكري كه بي سوادان و بهانه جويان دارند .
آيا اين سخن صحيح است ؟ چرا؟
پاسخ را در ادامه بخوانید...
با وجود تمام نصوص و عبارات صريحي كه در متون تاريخي ذكر گرديده و همچون روز روشن است كه قاتل امام حسين عليه السّلام چه كسي است؛ اما با اين وجود همچنان برخي افراد در سايت ها و كتاب هاي خود در صدد عوام فريبي و سم پاشي بر آمده و اين جمله از امام حسين عليه السلام در كتاب ارشاد شيخ مفيد رحمه الله عليه را خطاب به شيعيان آن حضرت دانسته و به اين وسيله آنها را قاتلان واقعي آن حضرت معرفي نموده اند. از اين رو لازم است توضيحاتي پيرامون اين موضوع ذكر گردد.
در ادامه می خوانید...
در طول تاريخ توسط وهابيت همواره نسبت به قيام حضرت امام حسين عليه السلام و عزاداري آن بزرگوار شبهاتي مطرح بوده و يكي از آن ها بدعت شمردن عزاداري سرور آزادگان مي باشد در اين زمينه ابن تيميه نظريه پرداز وهابيت اين چنين مي گويد:
ومن حماقتهم إقامه المأتم والنياحه علي من قد قتل من سنين عديده
از حماقت هاي شيعيان برپايي مجلس ماتم و نوحه است بر كسي است كه سال ها پيش كشته شده.
پاسخ این شبهه را در ادامه مطلب بررسی کنید...
اجرای شعر آیینی توسط سید سکندر حسینی شاعر مهاجر افغانستانی در برنامه زنده شبکه نور، شبکه ی استانی شهر مقدس قم
در ادامه می بینید...
قسمتی از مصاحبه شبکه تلویزیونی هادی تی وی با طلاب مدرسه عالی امام خمینی(ره) و همچنین جناب گل حسین میثاق در مورد واقعه غدیر به زبان پشتو
برای دانلود روی تصویر کلیک کنید...
برای مشاهده آنلاین کلیک کنید...
آل برمك، مخصوصاً يحيى بن خالد بر مكى براى حفظ حكومت و مقام خويش هارون عباسى را وادار كردند تا موسى بن جعفر (ع) را شهيد كرد، بدين سبب امام رضا (ع) در مكه به آنها نفرين كردند، حكومت و مقامشان تار و مار گرديد.
محمد بن فضيل گويد: ابوالحسن رضا (ع) را ديدم، در عرفات ايستاده و دعاى مىكرد. بعد سرش را پايين انداخت، (گويى چيزى به قلب مباركش الهام شد) كه وى علت سر به زير انداختن را پرسيدند؟
فرمود: به برامكه نفرين مىكردم كه سبب قتل پدرم شدند. خداوند امروز دعاى مرا درباره آنها مستجاب كرد، امام از مكه برگشت، چيزى نگذشت كه در همان سال، هارون بر آنها خشم گرفت وتار و مارشان كرد.
در ادامه می خوانید...
از آنجا كه فاطمه معصومه عليها السلام از خانداني است كه در زيارت جامعه خطاب به ايشان آمده است: ((عادتكم الاحسان و سجيتكم الكرم))[1] كرامات و عنايات آستان مقدسش بسيار فراوان و شامل حال خاص و عام بوده است: از بزرگاني همچون ملاصدرا و آيت الله بروجردي گرفته تا آن مسلمان عاشقي كه از دور افتاده ترين كشور اسلامي به عشق زيارت و به اميد عنايت به حريم قدس او راه يافته, همگي را مورد لطف و عنايت كريمانه خود قرار داده است; ولي با كمال تاسف اين كرامات تا كنون ثبت و ضبط نشده است, ما هم نمونه هايي برگزيده از كرامات آن حضرت را در اينجا ميآوريم; به اميد آن كه مجموع كرامات آن حضرت در كتاب مستقل گردآوري شود.
در ادامه می خوانید...
امام صادق عليه السلام در ماه ربيع الاول سال 83 هجرى در زمان خلافت عبد الملك بن مروان اموى به دنيا آمد،و در ماه شوال يا ماه رجب در سال 148 هجرى در زمان خلافت ابو جعفر منصور عباسى از دنيا رحلت كرد.در زمان يك خليفه با هوش سفاك اموى به دنيا آمد و در زمان يك خليفه مقتدر با هوش سفاك عباسى از دنيا رحلت كرد،و در آن بين شاهد دوره فترت خلافت و انتقال آن از دودمانى به دودمان ديگر بود.
در ادامه می خوانید...
پس از پایان نبرد، رسول خدا(ص) سراغ حمزه را گرفت. اصحاب از شهادت حمزه به پیامبر خبر دادند. پیامبر(ص) شخصى را فرستاد تا پیکر او را شناسایى کند. او رفت و جنازه ی حمزه را یافت، اما وقتى دید بدن وى را تکه تکه کرده اند، نتوانست این خبر را به پیامبر برساند. درنتیجه، نزد پیامبر نیامد. پس از مدتى انتظار، رسول خدا(ص) حضرت على(ع) را فرستاد. امیرمؤمنان، على(ع) نیز با دیدن آن صحنه ی دل خراش نتوانست خبر را به پیامبر بدهد. پس رسول خدا(ص) خود به جست و جوى بدن عمویش، حمزه پرداخت.
عبدالمطلب، جد بزرگوار پیامبر اکرم فرزندان بسیارى داشت. وى چهار سال(1) پیش از ماجراى اصحاب فیل، صاحب پسرى شد که نامش را حمزه(2) گذاشت. مادر او «هاله»، دختر وُهَیب بن عبد مناف، دخترعموى آمنه، مادر پیامبر اکرم(ص) است.
مى گویند ابولهب، عموى پیامبر، کنیزى به نام «ثوَیبه» داشت که چند فرزند عبدالمطلب، ازجمله حمزه و حضرت محمد(ص) را شیر داده است. وى از شیر فرزند خود، مسروح، به پیامبر اکرم(ص) و حضرت حمزه داده است.(3) از این روى، وقتى که دختر حمزه را براى ازدواج، به رسول خدا(ص) پیشنهاد کردند، فرمود: « او دختر حمزه برادر رضاعى(4) من است و خداوند، همان گونه که خویشاوندان نسبى را به یکدیگر حرام کرده، خویشان رضاعى را نیز حرام ساخته است».
در ادامه می خوانید...
حضرت عبدالعظیم حسنی، در چهارم ربیع الثانی سال 173هجری در شهر مدینه چشم به جهان گشود. ایشان فرزند عبداللّه بن علی، از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) بود که نسبتش با چهار واسطه به آن حضرت می رسید.
بقیع تنها یک قبرستان نیست، بلکه گنجینه تاریخ اسلام است. قبور چهار امام معصوم شیعیان و نیز قبور همسران، دختران، برخی فرزندان، اصحاب، تابعین و بستگان پیامبرخدا(صلی الله علیه وآله) و نزدیک به ده هزار نفر از شخصیتهای نامدار تاریخ اسلام در آنجا واقع است. پیشینه این قبرستان به دوران قبل از اسلام میرسد، لیکن در اسناد به روشنی مشخص نیست که قدمت آن به چه تاریخی مربوط است و از چه زمان مردمان مدینه جنازه درگذشتگان خود را در این گورستان به خاک میسپردهاند.
منابع تاریخی گواهی میدهد که پیش از هجرت، مردم مدینه اجساد مردگان خود را در دو گورستانِ «بنی حرام» و «بنی سالم» و گاهی نیز در منازل خود دفن میکردند.( تاریخ حرم ائمّه بقیع، 61) لیکن با هجرت مسلمانان به مدینه، بقیع تنها قبرستان مسلمانان گردید و به مرور زمان و با دفن اجساد تعدادِ زیادی از صحابه و تابعین و نیز همسران و دختران و فرزندان و اهلبیت رسول الله(صلی الله علیه وآله) از اهمیت ویژهای برخوردار شد.( مدینه شناسی، 1/321) و گورستانهای پیشین، رفته رفته به حالت متروکه در آمد و از میان رفت.
در ادامه می خوانید...
مذهب بر حق شيعه دوازده امامي ، در طول دوران ومعاصر گذشته خصوصاً در اين أعصار أخير مورد هجمه بد خواهان و کج انديشاني است که يا بخاطر جهل وناداني با اين فرقه ناجيه به ستيز برخاسته اند و يا دست دشمني وستيزه جويي آنان ازآستين هوي پرستي وعناد بيرون آمده بر گرده مذهب اهل بيت چنگ زده خواهان زوال و نابودي آن مي باشد ولي بايد بدانند که "هر که با آل علي در افتاد برافتاد."
در ادامه خواهید خواند...