در ادامه می بینید...
امام زمان خویش را بهتر بشناسیم
به کوشش محمد موسی زکی
قال الله الحکیم فی کتابه الکریم:ونرید ان نمن علی الذین استضعفوافی الارض ونجعلهم ائمه ونجعلهم الوارثین.(قصص-5). من مات ولم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه.
وقایع زندگی ائمه اطهار(ع) می تواند شیوه های درست زندگی و كسب فضایل اخلاقی و انسانی به عنوان پایه های كمال آدمی را آموزش دهد و مناسب ترین الگو برای جویندگان راه سعادت و حقیقت باشد.
زندگینامه شیخ رجبعلی خیاط
به کوشش محمد موسی زکی
سیاست الهی
قسمت دوم
عبدالله اخلاقی
شناخت دوم :
دومين شنا ختي كه سياست الهي ومتعالي بر آ ن متكي است شنا خت وظيفه يا وظيفه شنا سي است خدا در ادامه سوره حمد اين مساله را بيان كرده ومي فر مايد: " اياك نعبد واياك نستعين اهد نا الصراط المستقيم " از اين آ يا ت مباركه چند مطلب فهميده مي شود :
1/ در اين آ يا ت يك التفات از غايب به حاضر صورت گر فته است و اين مي رساند كه شناخت يك انسان مومن از خدا و ند يك شنا خت شهودي و حضوري است وانسان مومن همواره ودرهمه جا خدا وند را بر كار ها ي خويش حا ضر ونا ظر مي داند .
2/ ازاين كه خد اوند در اين جا وظايف يك مو من ر ااز زبان خود او برمي شمارد و مي فرمايد:" اياك نعبد" و آ ن هم به صورت گذاره خبري ونه امري وانشائي مي خواهد اين مطلب را به همه انسا ن ها تفهيم نمايد كه اين وظيفه تو دربرابرخداوند زبان حال كل هستي ووجو د تو است ودست نيازي است كه ازدل جوهره وحقيقت انساني تو به سوي اسمان برفراشته گشته است تاتورابافرشتگان آ سماني و كروبيان همنوا سازد و رويش تو را از دل خاك بارور گرداند و لذا فرمود كه تنها تو را مي پرستم و اين پرستش خداوند مهم ترين وظيفه انسان در برابر خداوند است كه در چند حوزه زندگي او تجلي پيدامي كند:
الف ) در حوزه عبادي و فردي . ب ) در حوزه اقتصادي . ج ) در حوزه سياسي و اجتماعي. يعني عبادت حقيقي اين است كه انسان در همه حوزه هاي زندگي خويش فقط و فقط به رضايت خداوند و خوشنودي اوبيانديشد و تمامي اركان زندگي خود را به سوي يك قبله جهت بخشد و تمامي ابعاد وجود خويش را به خضوع و سجود در برابر پروردگار خويش فرودآ ورد تا به فرمود ه امام علي( ع ) " تمامي اعمال و اورا د او يك ورد گردد " و به سوي آ سما ن صعو د كند" وحا ل ا نسا ن در خد مت دايمي خداوند در آ يد " و حال نماز در تمامي عرصه هاي زندگي انسان ظهور پيدا كند وانسان با تمام وجود خود و همه ابعاد زندگي خود در برابر خداوند سرفرودآ ورد ولذا اين كه بابا طاهر مي گويد:" خوشاآ نان كه د ا ييم در نمازند" منظورش نماز مصطلح ورا يج نيست كه چنين چيزي براي ا نساني كه نيازمند به خواب وخورش ا ست امكان پذيرنيست بلكه منظور شاعر در حقيقت بازخواني مجدد كلام امام علي ( ع) در دعاي كميل وعبارت اخراي همان سخن است ومنظوراز كساني كه دايم در نماز ند كساني است كه تمامي عرصه هاي زندگي خويش را بر اساس دستورات الهي سازماندهي نموده ا ند وتمامي اركان وجودخود را درخدمت خداوند درآ ورده باشد 0
مطلب ديگري كه ازا ين آ يه فهميده مي شود اين است كه اراده و تلاش انسان نقش بسيار مهم وسرنوشت ساز در تعيين مسير زندگي او دارد وا نسان فقط با تلاش خويش مي تواند زندگي خود را به آ سمان پيوند دهد0
3/نکته سوم درمورد وظيفه شناسي :از اين كه خداوند بز رگ در ادامه مي فرمايد "واياك نستعين " مي خوا هد اين مطلب را بفهماند كه نقش انسان در تعيين مسير زندگي وسرنوشت او يك نقش كاملا مستقل نيست بلكه انسان همواره ودر هر مر حله از زند گي خود نيا ز مند به كمك وياري <span lang="FA" style="font-size:12.0pt; font-family:"B Lotus";mso-ascii-font-family:"Simplified Arab</body></html>
انوار هدايت
در ادامه می خوانید...
در ادامه می خوانید...
در ادامه می بینید...
قسمت سوم:نقش و آثار بعثت
هدف از بعثت پيامبران و انزال کتب چيست؟ ممکن است گفته شود که هدف اصلی هدايت ، سعادت، نجات، صلاح وفلاح مردم بوده است; میگوييم: اين سخن صحيح است اما كلام در اين است که اين هدايت به کجا منتهی میشود؟ سعادت مردم از نظر مکتب اسلام در چيست؟ و خير صلاح نهايي در چه چيز است؟
قسمت اول:
درادامه می بینید...
زنان و فرزندان حضرت موسى بن جعفر ( ع )
محمد موسی زکی
تعداد زوجات حضرت موسى بن جعفر ( ع ) روشن نيست .
بيشتر آنها از كنيزان بودند كه اسير شده و حضرت موسى كاظم ( ع ) آنها را مي خريدند و آزاد كرده ياعقد مي بستند .
نخستين زوجه آن حضرت تكتم يا حميده يا نجمه داراى تقوا و فضيلت بوده و زنى بسيار عفيفه و بزرگوار و مادر امام هشتم شيعيان حضرت رضا ( ع ) است .
فرزندان حضرت موسى بن جعفر را 37 تن نوشته اند : 19 پسر و 18 دختر كه ارشدآن ها حضرت على بن موسى الرضا ( ع ) وصى و امام بعد از آن امام بزرگوار بوده است .
حضرت احمد بن موسى ( شاهچراغ ) كه در شيراز مدفون است .
حضرت محمد بن موسى نيز كه در شيراز مدفون است .
حضرت حمزه بن موسى كه در رى مدفون ميباشد .
از دختران آن حضرت , حضرت فاطمه معصومه در قم مدفون است , و قبه وبارگاهى با عظمت دارد .
ساير اولاد و سادات موسوى هريك مشعل دار علم و تقوادر زمان خود بوده اند , كه در گوشه و كنار ايران و كشورهاى اسلامى پراكنده شده ,و در همان جا مدفون گرديده اند , روحشان شاد باد .
صفات و سجاياى حضرت كاظم (ع)
امام داراى قامتى معتدل بود .
صورتش نورانى و گندمگون و رنگ مويش سياه و انبوه بود .
بدن شريفش از زيادى عبادت ضعيف شد , ولى همچنان روحى قوى و قلبى تابناك داشت .
امام كاظم به تصديق همه مورخان , به زهد و عبادت بسيار معروف بوده است .
موسى بن جعفر از عبادت و سختكوشى به عبد صالح معروف و درسخاوت و بخشندگى مانند نياكان بزرگوار خود بود .
در ادامه می بینید...
زندگینامه حضرت امام موسي كاظم (عليه السلام ) - محمد موسی زکی
نام امام هفتم موسى و لقب آن حضرت كاظم ( ع ) است، كنيه آن امام ابوالحسن و ابوابراهيم است .
شيعيان و دوستداران لقب باب الحوائج به آن حضرت داده اند .
تولد امام موسى كاظم ( ع ) روز يكشنبه هفتم ماه صفر سال 128 هجرى در ابواء اتفاق افتاد .
دوران امامت حضرت موسى بن جعفر ( ع )مقارن بود با سال هاى آخر خلافت منصور عباسى و دوره خلافت هادى و سيزده سال از دوران خلافت هارون كه سختترين دوران عمر آن حضرت همین دوره بود.
امام كاظم ( ع ) از حدود 21 سالگى بر اثر وصيت پدر بزرگوار و امرخداوند متعال به مقام بلند امامت رسيد.
مدت امامت آن حضرت سى و پنج سال و اندكى بود که این مدت امامت از امامت همه ائمه بيشتر بوده است .
البته غيراز حضرت ولى عصر ( عج ) که مدت امامت اوازهمه ائمه طولانی تراست.
, هارون , امام موسى كاظم ( ع ) را از مدينه تبعيد كرد .
هارون , ابتدا دستور داد امام هفتم ( ع ) را با غل و زنجير به بصره ببرندو به عيسى بن جعفر بن منصور كه حاكم بصره بود , نوشت , يك سال حضرت امام كاظم ( ع ) را زندانى كند , پس از يك سال والى بصره را به قتل امام ( ع )مأ مور كرد .
عيسى از انجام دادن اين قتل عذر خواست .
هارون امام را به بغدادمنتقل كرد و به فضل بن ربيع سپرد .
مدتى حضرت كاظم ( ع ) در زندان فضل بود .
در اين مدت و در اين زندان امام ( ع ) پيوسته به عبادت و راز و نياز باخداوند متعال مشغول بود .
هارون , فضل را مأ مور قتل امام ( ع ) كرد ولى فضل هم از اين كار كناره جست .
لذا چندين سال امام ( ع ) از اين زندان به آن زندان انتقال داده مي شد .
در زندانهاى تاريك و سياه چال هاى دهشتناك , امام بزرگوار ما با محبوب و معشوق حقيقى خود ( الله ) راز و نياز مي كرد و خداوند متعال را بر اين توفيق عبادت كه نصيب او شده بود سپاسگزارى مي نمود .
عاقبت آن امام مظلوم در سال 183 هجرى در سن 55 سالگى به دست مردى ستمكار به نام سندى بن شاهك و به دستور هارون مسموم و شهيد شد .
شگفت آنكه , هارون با توجه به شخصيت والاى موسى بن جعفر ( ع ) پس از شهادت امام نيز اصرار داشت تا مردم اين خلاف حقيقت را بپذيرند كه حضرت موسى بن جعفر ( ع ) مسموم نشده بلكه به مرگ طبيعى از دنيا رفته است ,اما حقيقت هرگز پنهان نمي ماند .
بدن مطهر آن امام ر را در مقابر قريش - در نزديكى بغداد - به خاك سپردند .
از آن زمان آن آرامگاه عظمت و جلالت پيدا كرد و مورد توجه خاص واقع گرديد و شهر كاظمين از آن روز بنا شد و روى به آبادى گذاشت .
( بلاغ)سخنان امام موسی ابن جعفر کاظم(ع)- قسمت اول
محمد موسی زکی
1. مصيبت براي شكيبا يكي است و براي بي تابي كننده دوتاست .(تحف العقول ، ص 437)
2. كم گويي ، حكمت بزرگي است ، بر شما باد به خموشي كه آسايش نيكو و سبكباري و سبب تخفيف گناه است .(همان)
3. از شوخي خودداري كن زيرا شوخي جلوه معنوي تورا مي زدايد .(بحاالانوار ، ج 78 ، ص 321)
4. مشورت با خردمند خيرخواه ، يمن و بركت و رشد و توفيق از جانب خداست ، چون خردمند خيرخواه به تو نظري داد ، مبادا مخالفت كني كه مخالفتش هلاكت بار است .(همان)
5. چيزي نيست كه چشمانت آن را بنگرد ، مگر آن كه در آن پند و اندرزي است .(بحاالانوار ، ج 78 ، ص 319)
6. همانا براي خداوند بر مردم دو حجت است ، حجت آشكار و حجت پنهان ، اما حجت آشكار عبارت است از : رسولان و پيامبران و امامان ، و حجت پنهاني عبارت است از عقول مردمان .(تحف العقول ، ص 406)
7. صبر بر تنهايي ، نشانه قوت عقل است ، هر كه از طرف خداوند تبارك و تعالي تعقل كند از اهل دنيا و راغبين در آن كناره گرفته و بدانچه نزد پروردگارش است رغبت نموده ، و خداوند در وحشت انيس اوست و در تنهايي يار او ، و در نداري توانگري او و در بي تيره و تباري عزت او .(بحاالانوار ، ج 78 ، ص 319)
8. براي هر چيزي دليلي بايد ، و دليل خردمند تفكر است ، و دليل تفكر خاموشي .(تحف العقول ، ص 406)
9. به راستي كه با ارزش ترين مردم كسي است كه دنيا را براي خود مقامي نداند ، بدانيد بهاي تن شما مردم ، جز بهشت نيست ، آن را جز بدان مفروشيد .(همان)
10. بهترين چيزي كه به وسيله آن بنده به خداوند تقرب مي جويد ، بعد از شناختن او ، نماز و نيكي به پدر و مادر و ترك حسد و خودبيني و به خود باليدن است .(همان)
آیت الله مصباح یزدی:
تدبر در قرآن و روایات موجب تقویت اراده در سیر و سلوک می شود
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در بیان یکی از راه های زنده نگه داشتن معلومات ذهنی برای ایجاد اراده عملی در انسان، گفت: خواندن قرآن و روایات ائمه معصومین(ع) و تدبر در آنها بهترین و مؤثرترین راه تقویت اراده در مسیر بندگی است.
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی شب گذشته در آخرین جلسه درس اخلاق سال تحصیلی امسال در دفتر رهبری در قم، اظهار داشت: خواندن قرآن می تواند نوع تفکر و نتیجه آن را برای ما مشخص کند، حتی آهنگ قرآن دل را سرشار از سرور و نشاط می کند چه رسد به این که بخواهیم به آن عمل کنیم.
وی افزود: اگر خدا در خزانه رحمت خود چیزی با ارزش تر از قرآن داشت بر پیامبر(ص) نازل می فرمود؛ بزرگان ما در مورد عظمت قرآن گفته اند که گاهی آیه ای را که صدها بار خوانده ایم ، در آخرین بار معنای واضح و روشنی از آن به ذهن مان می رسد که گویی تا به حال این آیه را نخوانده بودیم. خواندن قرآن با تدبر و تفکر با تغییر حال همراه خواهد شد.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در مرحله بعد استفاده از روایات اهل بیت(ع) را برای زنده نگه داشتن و ایجاد انگیزه عمل مناسب دانست و خطاب به حاضران تصریح کرد: برنامه ای داشته باشید که در آن به صورت مداوم قرآن، نهج البلاغه، اصول کافی و سایر کتب روایی را مطالعه کنید.
این استاد اخلاق در مرور سلسله مباحث راه رویش از ابتدا تا پایان، گفت: نخست نظریات متعدد پیرامون اخلاق در مکاتب مختلف را مطرح کردیم و هر کدام را مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم آنچه که تا حدودی مورد قبول علمای اسلام است و بزرگان اخلاق ما نیز کتب خود را بر اساس آن نگاشته اند مکتب ارسطویی است که اخلاق را رعایت اعتدال بین لذت ها می داند.
آیت الله مصباح یزدی در ادامه با اثبات اینکه بنای اخلاق اسلامی مبتنی بر مباحث هستی شناسی و انسان شناسی است، بیان داشت: با تأمل در دستگاه آفرینش در می یابیم که این مجموعه با عظمت دارای هدف و غایتی برای انسان ها است.
تنها راه رسیدن به قرب الهی بندگی است
وی با اشاره به یکی بودن راه شناخت هدف آفرینش و اخلاق، ابراز داشت: استفاده از عقل و وحی دو راه مهمی است که می توان به وسیله آنها فضایل و رزایل اخلاقی را شناسایی کرد؛ عقل کلیاتی از هدف آفرینش به ما نشان می دهد و کمبود ها و نواقص آن به وسیله وحی جبران می شود، به عبارت دیگر وحی تفصیل کارها و جزئیات آنها را مشخص می کند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در تبیین هدف آفرینش، گفت: هدف از خلقت انسان به قدری عظمت دارد که حتی فرشتگان هم نمی توانند ماهیت اصلی آن را درک کنند، اما بزرگان اجمالا به ما آموخته اند که جایگاه نهایی انسان قرب الهی است و ما برای رسیدن به آن جایگاه خلق شده ایم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری، با بررسی آیات و روایات، تنها راه رسیدن به قرب الی الله را این طور بیان کرد: ما با کمک این دو منبع درمی یابیم که راه رسیدن به قرب خدا بندگی است و این که در زندگی خود باید همه کارها رنگ خدایی داشته باشد.
آیت الله مصباح یزدی گفت: کسب محبت الهی موجب می شود که خلوص نیت در مسیر بندگی زیاد شود، چراکه انسان هیچ گاه درمقابل محبوب خود به دنبال منفعت نیست؛ محبت خدا گوهر نفیس و بی همتایی است که می تواند ما را در اطاعت و بندگی خدا غرق کند.
وی یکی از راه های مؤثر در کسب محبت الهی را توجه به نعمت ها و شکرگزاری آنها عنوان کرد و بیان داشت: هرچه بیشتر به نعمت های بی نظیر خدا توجه کنیم، می فهمیم که چه خدای مهربانی داریم که این همه لطف به ما داشته است و این موجب تقویت محبت ما نسبت به خالق می شود و همین طور محبت هم اطاعت و بندگی ما را تقویت می کند.
عوامل تقویت اراده و انگیزه عمل به معلومات در مسیر بندگی
این استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در خصوص مهم ترین مطلب در این سلسله مباحث، گفت: شایع ترین درد انسان ها این است که ما مطالب زیادی را می دانیم ولی برای انجام آن همت و انگیزه لازم را نداریم؛ می دانیم که قرب خدا چه ارزشی دارد و ما چقدر به آن محتاجیم و راه های رسیدن به آن را نیز تا حدود زیادی می دانیم ولی در مقام عمل نمی توانیم کاری از پیش ببریم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دانسته های انسان را برای اراده سازی کافی ندانست و تصریح کرد: زمانی این معلومات بر افعال ما اثر می گذارد که سازو کاری پیدا کنیم که دانسته های خود را همواره در ذهن مان زنده نگه داریم و نگذاریم بایگانی شوند.ذهن انسان دارای لایه های متعددی است و بسیاری از معلومات ما در لایه های درونی وجود دارند که در عمل گویی اصلا ما آنها را نمی دانیم مثلا همه می دانیم که خدا در همه جا حضور دارد ولی در عمل فراموش می کنیم.
آیت الله مصباح یزدی، تفکر به چیزهایی که قرآن به ما سفارش می کند را یکی از راه های مؤثر در زنده نگه داشتن معلومات ذهنی عنوان کرد و گفت: فکر کردن در دستگاه آفرینش و ارتباطات پیچیده میان آنها و همچنین اعضا و جوارح خود، ارزش و کارآیی آنها می تواند ما را در این مسیر یاری کند.
وی فکر کردن به نعمت های الهی را موجب رهایی از بند غصه ها و اندوه دنیا دانست و توصیه کرد: عادت کنید از هر نعمت خدا که استفاده می کنید قدری پیرامون آن فکر کنید که چه اهمیت و ارزشی دارد و اگر نبود چقدر با مشکل مواجه می شدیم و اینکه چه خدای خوبی داریم که همه این ها را به صورت رایگان و بدون منت در اختیار ما قرار داده است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در بیان یکی دیگر از کارهایی که دوری از گناه و غفلت را آسان می کند، اظهار داشت: فکر نکردن به لذات و راه های انجام گناه و جهت دهی افکاری که به ذهن ما خطور می کند تا حدود زیادی ما را از افتادن در ورطه گناه نجات می دهد.
خبر گزاری رسا
آیتالله سبحانی:
حل مشکلات جامعه بشری در گرو تمسک به قرآن و عترت است
حضرت آیتالله سبحانی حل مشکلات جامعه بشری را در گرو تمسک به قرآن و عترت دانست و گفت: اگر تمسک به این دو همانگونه که پیامبر(ص) فرمود انجام گیرد بسیاری از مشکلات و غفلتها برطرف میشود.
حضرت آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید، صبح امروز در مراسم رونمایی از کتاب امامصادق(ع) و مذاهب اهلسنت که با حضور روحانیان و دانشپژوهان حوزوی برگزار شد، تلاشهای استاد اسد حیدر را بسیار دقیق، عمیق و کامل عنوان کرد و گفت: من بعد از مطالعه این کتاب تعجب کردم که یک فرد چگونه توانسته است این همه مطالب از اهلبیت(ع) به ویژه امامصادق(ع) را جمعآوری و گردآوری کند.
وی با اشاره به اینکه مترجم با زبان اول باید محتوای کتاب را بیرون بیاورد و با زبان دوم همان محتوا را ترجمه کند، افزود: ما باید در زمینه یادگیری زبان عربی به صورت تطبیقی کار کنیم و به قواعد و گرامر بسنده نکنیم، علت اینکه در حوزه ترجمه کتب عربی به فارسی بسیار محدود است این است که ادبیات حوزه ادبیات گرامر و قواعد است و عربی به صورت تطبیقی تدریس نمی شود.
حضرت آیتالله سبحانی بسیاری از ترجمههای عربی به فارسی را به علت تطبیقی نبودن دارای نقایصی دانست و اظهار داشت: بایستی تلاش شود آموزش عربی فقط به صورت قواعد و گرامر نباشد و با تمام ادبیات انجام گیرد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به مباحثی که در کتاب امامصادق(ع) و مذاهب اهلسنت از سوی استاد اسد حیدر گردآوری شده است، گفت: باید با مطالعه این کتاب به این روش برسیم که در مواجهه با ادیان دیگر مشترکات را بگیریم و تقویت کنیم و در غیرمشترکات به بحث بنشینیم و آنها را به مشترکات تبدیل کنیم و از هرگونه جدال و مغالطه بپرهیزیم.
وی هدف از کتاب امامصادق(ع) و مذاهب اهلسنت و کتابهای مشابه آن را ترویج مکتب اهلبیت(ع) عنوان کرد و افزود: ما باید جهان اسلام را به سمت ائمه(ع) دعوت کنیم و عترت را در سفره مسلمانان قرار دهیم چون فطرت انسانی به دنبال کمال است و کسی را میخواهد تا مردم را به سمت کمال راهنمایی و هدایت کنند و هدایت به غیر از راه ائمه(ع) نیست.
حضرت آیتالله سبحانی حل بسیاری از مشکلات را در گرو تمسک به ثقلین(قرآن و اهلبیت) دانست و خاطرنشان کرد: اگر تمسک به این دو همانگونه که پیامبر(ص) فرمود انجام گیرد بسیاری از مشکلات و غفلتها برطرف میشود.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم دوران امامت امام صادق(ع) را دوره رشد و تعالی علوم عقلی و نقلی برشمرد و بیان داشت: مدت امامت امامصادق(ع) حدود 35 سال بود به گونهای که حضرت بیش از سههزار شاگرد در علوم مختلف تربیت کرد و تمام علوم را در اختیار نسل بشری قرار داد و به همین دلیل به عنوان بنیانگذار و زنده نگهدارنده فقه جعفری نام گرفت.
وی بر شناخت هر چه بیشتر علمای قدیم و معاصر تأکید کرد و افزود: ما باید علمای خود را به صورت عمیق و کابردی بشناسیم و آثار و کارهای آنان را معرفی کنیم، یکی از این علما استاد اسد حیدر است که نوشتن این کتاب به قلم وی به معجزه شبیه است، چراکه بسیار کامل، عمیق و دقیق و دارای قلم بسیار زیبایی است.
حضرت آیتالله سبحانی ترجمه یک یا دو عنوان کتاب را کافی ندانست و اظهار کرد: باید در ترجمه این قبیل کتابها که بسیار ژرف و پر محتوا است استمرار وجود داشته باشد و به ترجمه چند کتاب جزئی کفایت نشود، چراکه مردم تشنه معارف اهلبیت(ع) هستند و با توجه به این که کتابهای موجود دارای ترجمه فارسی نیست مردم از مطالعه و استفاده آنها بیبهره ماندهاند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم بر دایر کردن رشته ولایت در دانشگاه ادیان و مذاهب تأکید کرد و گفت: باید رشته ولایت هم دایر شود تا دانشپژوهانی در این رشته مشغول تحقیق و بررسی شوند.
وی ابراز داشت: باید خروجیهای دانشگاهها و حوزههای ما همه دارای قلم و بیان شیوا و تأثیرگذار باشند و نمره قبولی آنها نمره اهلبیت(ع) باشد.
در حاشیه این دیدار حضرت آیتالله سبحانی گفت: کسی که کتاب جامع و کامل الغدیر را ترجمه کرده است باید مورد تجلیل و تقدیر قرار گیرد.
خبر گزاری رسا
در دیدار رییس مجلس؛
انتقاد آیت الله مکارم شیرازی از نظام بانکداری
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار رییس مجلس شورای اسلامی، اخذ جریمه دیر کرد در قبال تسهیلات بانکی را جایز ندانست و گفت: کجای این بانکداری اسلامی است که سود مضاعف بر سود بگیرند، ربای مضاعف هیچ توجیه شرعی ندارد و باید برای مسائل بانکی فکری جدی شود.
حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید روز پنج شنبه در دیدار رییس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مردم نگرانی های خود را از طریق نامه و تلفن به ما منتقل می کنند، به گرانی نان در روزهای اخیر و نارضایتی مردم از این مساله اشاره کرد و گفت: من معتقدم اگر بخواهند افراد را به زور وادار کنند که شیر و نان را ارزان کنند جواب نمی دهد، باید ریشه گرانی ها را بررسی کرد و در پی حل آن برآمد.
وی خاطرنشان کرد: این مساله باید در دستور کار مجلس قرار گیرد، گرانی باعث اعتراض مردم میشود و در این شرایط به هیچ وجه به مصلحت نیست.
این مرجع تقلید مسائل فرهنگی را از دیگر دغدغه های مردم دانست و با بیان اینکه مردم بخشی از عوامل این مسائل را خود دولت می دانند، گفت: متاسفانه وزارت ارشاد به فیلم هایی مجوز داده است که وحشتناک است و مردم معتقدند صدا و سیما نیز در مسائل فرهنگی و اخلاقی خوب عمل نمی کند. در بیرون نیز اگر کسانی امر به معروف و نهی از منکر کنند با مشکلاتی مواجه می شوند.
وی با قدردانی از ایستادگی نیروی انتظامی و مقابله این نیرو با ناهنجاری های اجتماعی، بیان کرد: اخیرا در نیروی انتظامی حرکتی مبارک شروع شده تا محکم در مقابل ناهنجاری های بایستند. مشروط بر اینکه این گونه اقدامات با کارهای دیگر خنثی نشود و با دستور برخی اثر آن از بین نرود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان داشت: مشکل دیگری که مرتب مردم می گویند مشکل بانک ها است، بانک ها بسیاری از مردم را بیچاره کردهاند، جریمه دیر کرد و مسائلی از این دست که خلاف شرع بیّن است اجرا میشود و متاسفانه اسم آن هم بانکداری اسلامی است.
این مرجع تقلید اخذ جریمه دیر کرد در قبال تسهیلات بانکی را جایز ندانست و گفت: کجای این بانکداری اسلامی است که سود مضاعف بر سود بگیرند، ربای مضاعف هیچ توجیه شرعی ندارد و باید برای مسائل بانکی فکری جدی شود.
خبر گزاری رسا -حمزه محمودی
درادامه می بینید...
درادامه می بینید...
در ادامه می بینید....
در ادامه می بینید...
نام نامي اش محمد معروف به جواد و تقى است .
القاب ديگرى مانند : رضى و مقتى نيز داشته، ولى تقى از همه معروفتراست .
مادر گرامي اش سبيكهيا خيزران است كه اين هر دو نام در تاريخ زندگى آن حضرت ثبت است .
امام محمدتقى ( ع ) هنگام شهادت پدر حدود 8 ساله بود .
پس از شهادت جانگداز حضرت رضاعليه السلام در اواخر ماه صفر سال 203 ه مقام امامت به فرزند ارجمندش حضرت جوادالأئمه ( ع ) منتقل شد .
در ادامه می بینید...