مجلهء حقیقت «تاسیس1384ش» دورهءجدید.
از اینکه مجلهءحقیقت را انتخاب کردید خوشحالیم.
مارا از آثار و نظرات سازندهء خود بهره مند کنید.
majallehaqiqat.loxblog.com
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
نخستین كارى كه باید در ارتباط با “ماه مبارك” انجام گیرد، بدست آوردن نگاه صحیح نسبت به آن مى باشد، نگاهى برگرفته از آنچه كه كتاب خدا و پیشوایان راستین الهى به انسان ارایه كرده اند. بدین ترتیب انسان مومن، در آغاز و پیش از انجام هرگونه رفتار و برخورد با این ماه، در تب و تاب به دست آوردن آگاهى از “چیستى ماه رمضان” و كسب معرفت لازم درباره مقام، موقعیت و جایگاه آن است.
رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه اي (مدظله العالي):
آن چيزي كه امام را بر هدايت و اداره و رهبري ملت ايران و انقلاب عظيمش قادر ميكرد، عبارت بود از ارتباط با خدا و اتصال و توجه و توكل به او. او واقعا عبد صالح خدا بود. من هيچ تعبيري را بهتر از اين براي امام پيدا نميكنم.
سالگرد عروج ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) بر تمامی مسلمین و آزادگان جهان تسلیت باد.
دانشگاه المصطفی واحد کابل که از سال 1390 فعالیت خود را در کشور جمهوری اسلامی افغانستان و در شهر کابل آغاز نموده بهمرور یکی از دانشگاهها و نهادهای علمی پرطرفدار شده و امروزه مرجع خیل عظیمی از مشتاقان علم و فضیلت میباشد. با توجه به حجم تقاضا و توسعه رشتههای علمی این دانشگاه در مقاطع کارشناسی (لیسانس) و کارشناسی ارشد (ماستری)، جهت تکمیل کادر علمی خویش از میان داوطلبان محترم واجد شرایط ذیل در رشتههای «حقوق جزا و جرمشناسی»، «مدیریت دولتی»، «مدیریت آموزشی»، «فقه قضایی» و «تفسیر و علوم قرآن» ثبتنام میکند.
همزمان با فرخنده میلاد با سعادت حضرت ابا عبدالله (ع) ، یادواره ای با موضوع شهدای افغانستان بویژه شهدای ولسوالی سوزمه قلعه ، با مشارکت مجمع علمی- فرهنگی حبل المتین و انجمن طلاب افغانستان مجتمع عالی امام خمینی (ره)، درقم برگزار گردید.
شبه جزیره عربستان جدای از اینکه دارای انسجام واقتدار حکومتی نبود، انواع جرم ها، جنایت ها، خرافات و ... در آن موج می زد.هرچند که بیان مفصل موقعیت اجتماعی، سیاسی، اخلاقی و اقتصادی به درازا می کشد واین مطلب چیزی است که کتب معتبر تاریخی و اشیاء کشف شده باستانی برآن صحه می گذارد، اما در اینجا جمله ای از امام علی(ع) در وصف مردمان آن روزگار را می آوریم که ازهر متنی گویاتر است:
" خداوند محمد(ص) را برای هشدار به جهانیان فرستاد در حالیکه امین قرآن است. و شما مردم عرب بدترین دین را در بدترین سرزمین ها داشتید، در سرزمینی که سنگلاخ و غرق در مارهای زهرآلود بود زندگی می کردید، آب کثیف می نوشیدید، غذای خشک و خشن می خوردید، خون یکدیگر را می ریختید، به خویشاوندانتان اعتنا نمی کردید، بت ها در میان شما نصب شده و گناهان شما را محاصره کرده بود."
ابن قیاما نامه ای کنایه آمیز به امام رضا(ع) نوشته بود. گفته بود: تو چه امامی هستی که فرزند نداری؟ حضرت با ناراحتی جواب داده بود: « تو از کجا می دانی که من فرزندی نخواهم داشت. به خدا شب و روز نمی گذرد جز این که خداوند به من پسری عنایت خواهد کرد که به سبب او میان حق و باطل را جدایی می دهد»1
از آنجا که امام جواد عليهالسلام در کودکي به منصب امامت رسيد، طبعاً اولين پرسش در هنگام مطالعه زندگي ايشان آن است که چگونه يک نوجوان ميتواند مسئوليت حساس و سنگين پيشوايي مسلمانان را بر عهده بگيرد؟ در پاسخ اين سؤال بايد گفت: اگرچه دوران شکوفايي عقل و جسم انسان حد و مرز خاصي دارد که با رسيدن آن زمان، جسم و روان به حد کمال ميرسند، ولي چه مانعي دارد که خداوند حکيم براي مصالحي اين دوران را براي بعضي از بندگان خاص خود کوتاه ساخته و در سالهاي کمتري خلاصه کند؟ در تاريخ بشر نيز همواره انسانهايي بودهاند که در پرتو لطف و عنايت خاصي که از سوي خالق جهان به آنان شده، در کودکي به مقام پيشوايي و رهبري امتي نائل شدهاند. در قرآن کريم داستان اعطاي رسالت به حضرت يحيي عليهالسلام در کودکي و سخن گفتن و پيامبري حضرت عيسي در گاهواره شاهدي بر اين معناست.
«امام ابوالحسن على النقى الهادى» - عليه السلام - پيشواى دهم شيعيان، در نيمه ذيحجه سال 212 هجرى در اطراف مدينه در محلى به نام «صريا» به دنيا آمد(1). پدرش پيشواى نهم، امام جواد - عليه السلام - و مادرش بانوى گرامى «سمانه» است كه كنيزى با فضيلت و تقوا بود (2).
مشهورترين القاب امام دهم، «نقى» و «هادى» است، و به آن حضرت «ابوالحسن الثالث» نيز مىگويند (3).
امام هادى - عليه السلام - در سال 220 هجرى پس از شهادت پدر گراميش برمسند امامت نشست و در اين هنگام هشت ساله بود. مدت امامت آن بزرگوار 33 سال و عمر شريفش 41 سال و چند ماه بود و در سال 254 در شهر سامراء به شهادت رسيد.
نوروز و آيين هاي باشكوه آن، مسيري سه هزار ساله و پرپيچ و خم را پيموده تا به ما رسيده است. «نوروز» كهنسالترين آيين ملي در جهان است كه جاودانه مانده و يکي از عوامل تداوم فرهنگ آرين هاي جنوبي است. آيين هاي برگزاري اين جشن بزرگ در عصر حاضر با سه هزار سال پيش تفاوت چشمگير نكرده و به همين دليل عامل وحدت فرهنگي ساكنان خراسان قدیم به شمار مي رود كه آن را در هر گوشه از جهان كه باشند، يكسان برگزار ميكنند و بزرگ مي دارند و به همين جهت است كه انديشمندان «نوروز» را مظهر پايدار هويت و ناسيوناليسم مشرق زمین خوانده اند كه مورخان در قوه محركه اش ترديد ندارند؛ زيرا كه در طول تاريخ نيروي عظيم و كارآيي هاي فراوان آن را درك كرده اند.
حضرت آیت الله العظمی محسنی طی پیامی به مناسبت فرا رسیدن سال جدید خورشیدی را به مردم مسلمان افغانستان، خانواده های سر افراز شهدا و مجروحان فراموش شده چهارده سال جهاد ، تبریک گفت. آیت الله العظمی محسنی در این پیام از خداوند خواست تا سال جدید، آغاز بیداری و هماهنگی ملی و آشتی مخالفین و دولت برای رفتن به سوی علم و تکنالوژی و اخلاق و معنویت و برادری باشد. وی در این پیام تصریح کرد، سال جدید، سالی باشد برای طهارت دستگاهای دولت از اختلاس و رشوت خوری که نام دولت و ملت را در دنیا لکه دار و بی حیثیت نموده و فقر و جهل و مرض را در تمام کشور توسعه بخشیده و آینده جوانان را تیره نموده است. آیت الله العظمی محسنی ابراز امیدواری کرد،امسال، سال بیداری دولت مردان ما باشد که با اراده خلل نا پذیر، فساد اداری و بی برنامگی و ندانم کاریها را با بیرون کردن افراد کم سواد و بی علم و خائن، از بالا گرفته تا بدنه دولت مورد هدف قرار دهند و رشوت گیران و فاسدین بزرگ را، از جریمه تا طرد ملازمت و از محاکمه و زندان تا اعدام حسب مراتب خراب کاریهای شان از حلقه دولت اخراج نمایند. وی خاطر نشان کرد: به منظور کرامت ملی و رشد همه جانبه، چرخهای زراعتی، صنعتی و علمی و فرهنگی کشور فعال گردد و به مردم امید خروج از فضای تاریک قرون وسطی را بدهند.
کُلُّ یَومٍ لا یُعصَی اللهُ فیهِ فَهُوَ یَومُ عیدٍ؛
هر روزی که در آن گناه نشود همان روز ، روز عید است.
مستدرك / حدیث 6679
با استعانت از آفریدگار جهان ، و به انگیزه ی رستاخیز طبیعت ، فرا رسیدن بهاران شکوهمند را که هنگامه ی تجلی مواهب الهی بر بستر طیبعت است به حضور شما خوانندگان عزیز تبریک گفته ، از آستان حضرت احدیت مزید توفیقات برای خدمتی سرشار از شور و نشاط و مملو از توکل الهی در جهت رشد و شکوفایی خود و جامعه، مسالت می نماییم.
امیدواریم در سالی که آغاز آن با شمیم دل انگیز یاس های فاطمی بوده است، فراق چند صد ساله مسلمانان با حجت بر حق پروردگار پایان یابد.
حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها: شیعیان و پیروان ما، و همچنین دوستداران اولیاء ما و آنان كه دشمن دشمنان ما باشند، نیز آنهایى كه با قلب و زبان تسلیم ما هستند بهترین افراد بهشتیان خواهند بود.
شهادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه زهرا(س) را خدمت حضرت ولی عصر(عج) و تمامی محبان و شیعیان حضرتش تسلیت عرض می کنیم.
"شورای علمای شیعه افغانستان -جامعه علما ومحصلین شمال- شورای خودگردان رفسنجان - هیات عاشقان کربلا(رفسنجان)-بنیاد شهدای سوزمه قلعه- هیات امام سجاد(ع)(میاندره ای های مبارکه اصفهان)-هیات یحیی بن زید(ع)(سرپلی های قزوین)- هیات بقیه الله (عج)(سرپلی های کاشان)-هیات چهارده معصوم(ع)(میاندره ای های فلاورجان اصفهان)-هیات آل یاسین(ع)(قم)-پایگاه فرهنگی شهید شریفی و هیات محبین اباعبدالله(ع)(سمنان)-هیات دلسوختگان امیر المومنین (رفسنجان) -صندوق قرض الحسنه اباصالح المهدی(عج)-سمنان-هیات منتظران حضرت مهدی(عج) -بردسیر-هیات قمر بنی هاشم(ع)(سانچارکی های مقیم زواره ی اردستان)"
پژوهشگران معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 6 پس از ماه ها تحقیق و مطالعه از گروه های مختلف عنوان می کنند با توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی، شهری منطقه، میانگین سن ازدواج در منطقه 6 نسبت به مناطق دیگر چند پله بالاتر است و شاید هم نادر.
«... عن فاطمه بنت السجاد على بن الحسین زین العابدین علیهالسلام عن فاطمه بنت ابى عبد الله الحسین علیهالسلام عن زینب بنت امیر المؤمنین علیهالسلام عن فاطمه بنت رسول الله صلیاللهعلیهوآله قالت:الا من مات على حب آل محمد مات شهیدا»
«آگاه باشید هر كسى كه بر دوستى آل محمد بمیرد، شهید است.»(اثبات الهداة، ج2 )
میلاد با سعادت عالمه غيرمعلمه ، عابده آل على(ع)، بانوی صبر و استقامت حضرت زینب کبری(س) را به پیشگاه حضرت ولی عصر(عج)
و همچنین شیعیان و محبان حضرتش تبریک عرض می نماییم.
"شورای علمای شیعه افغانستان -جامعه علما ومحصلین شمال- شورای خودگردان رفسنجان - هیات عاشقان کربلا(رفسنجان)-بنیاد شهدای سوزمه قلعه- هیات امام سجاد(ع)(میاندره ای های مبارکه اصفهان)-هیات یحیی بن زید(ع)(سرپلی های قزوین)- هیات بقیه الله (عج)(سرپلی های کاشان)-هیات چهارده معصوم(ع)(میاندره ای های فلاورجان اصفهان)-هیات آل یاسین(ع)(قم)-پایگاه فرهنگی شهید شریفی و هیات محبین اباعبدالله(ع)(سمنان)-هیات دلسوختگان امیر المومنین (رفسنجان) -صندوق قرض الحسنه اباصالح المهدی(عج)-سمنان-هیات منتظران حضرت مهدی(عج) -بردسیر-هیات قمر بنی هاشم(ع)(سانچارکی های مقیم زواره ی اردستان)"
زينب كبرى (س) روز پنجم جمادى الاول سال 5 يا 6 هجرت در مدينه چشم به جهان گشود. خبر تولد نوزاد عزيز، به گوش رسول خدا (ص) رسيد. رسول خدا (ص) براى ديدار او به منزل دخترش حضرت فاطمه زهرا (س) آمد و به دختر خود فاطمه (س) فرمود:
((دخترم ، فاطمه جان ، نوزادت را برايم بياور تا او را ببينم )).
فاطمه (س) نوزاد كوچكش را به سينه فشرد، بر گونه هاى دوست داشتنى او بوسه زد، و آن گاه به پدر بزرگوارش داد. پيامبر (ص) فرزند دلبند زهراى عزيزش را در آغوش كشيده صورت خود را به صورت او گذاشت و شروع به اشك ريختن كرد. فاطمه (ص) ناگهان متوجه اين صحنه شد و در حالى كه شديدا ناراحت بود از پدر پرسيد: پدرم ، چرا گريه مى كنى ؟!