پاسخ معاون وزیر خارجه ایران به اتهامات برخی جریان های لبنانی
بیروت - معاون عربی - آفریقایی وزیر خارجه در پاسخ به برخی جریان های سیاسی لبنان كه تهران و حزب الله را به ایجاد 'حكومت مشابه ایران' در این كشور متهم می كنند، گفت: ما در امور داخلی لبنان دخالت نمی كنیم ، ولی پشتیبان ملت و مقاومت این كشور در مقابل صهیونیستها هستیم .
به گزارش ایرنا از بیروت، 'امیر عبداللهیان' معاون عربی- آفریقایی وزیر خارجه ایران در گفت و گو با روزنامه لبنانی ' الجمهوریه' درباره بسیاری از مسایل منطقه ای از جمله بحران سوریه، بحرین و دخالت های عربستان، یمن و حوادث اخیر در لبنان به اظهار نظر پرداخت.
در ادامه می بینید...
ناوگروه نوزدهم نیروی دریایی 275 فروند شناور را رهگیری كرد.
تهران- فرمانده ناوگروه نوزدهم نیروی دریایی ارتش پس از بازگشت به كشور از رهگیری 275 فروند شناور عبوری در خلیج عدن توسط این ناو گروه خبر داد.
در ادامه می بینید...
یك مقام آگاه: 1+5 خواستار زمان بیشتر برای پاسخ به
درخواست های ایران است.
مسكو - یك مقام آگاه در تیم مذاكره كننده هسته ای كشورمان در نشست مسكو اعلام كرد كه اعضای 1+5 خواستار زمان بیشتر برای پاسخ به درخواست های ایران در قبال بسته پیشنهادی بغداد می باشند.
در ادامه می بینید...
کودک پنج ساله بحرینی هدف گلوله های آل خلیفه قرار گرفت .
کودک پنج ساله بحرینی با گلوله های ساچمه ای نیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه مورد هدف قرار گرفت و به شدت مجروح شد.
جمعیت وفاق ملی بحرین با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن جنایت نیروهای امنیتی آل خلیفه در شلیک گلوله به سوی یک کودک، از سازمان ها و موسسات حقوقی جهان خواستار کمک برای نجات جان این کودک شدند.
در این بیانیه آمده است: یک کودک پنج ساله بحرینی به نام "احمد منصور النهام" مورد اصابت گلوله ساچمه ای که بر اساس قوانین بین المللی استفاده از آن ممنوع است، قرار گرفت و از نواحی مختلف از جمله چشم مجروح شد.
در تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی معترضان بحرینی، پدر این کودک که در زمان حادثه در حال فروش ماهی در محل کسب خود بود، زخمی شده است.
الوفاق تصریح کرد: چنین برخوردی با اعتراضات مسالمت آمیز، نشان دهنده طرز تفکر و شیوه رژیم آل خلیفه در برخورد با شهروندان است؛ آل خلیفه مردم بحرین را دشمنانی می بیند که به خاطر احقاق حقوقشان باید کشته، زخمی و سرکوب شوند.
"زینب احمد "عمه کودک مجروح بحرینی گفت: احمد ابتدا به مجتمع پزشکی السلمانیه و پس از آن به خاطر آنکه ساچمه به طور عمیق در یکی از چشمانش فرو رفته بود، به بخش مراقبت های ویژه منتقل شد.
وی ادامه داد: این حادثه زمانی رخ داد که نیروهای امنیتی به سوی معترضان گلوله ساچمه ای شلیک کردند که در نتیجه بخش های زیادی از بدن کودک مورد اصابت قرار گرفت و دچار خونریزی شد.
احمد منصور النهام کودک 5 ساله بحرینی اولین کودکی نیست که نیروهای آل خلیفه هدف قرار داده اند،؛در گذشته نیز شماری از کودکان بازداشت و برخی دیگر با شلیک مستقیم و عمدی گلوله به شهادت رسیده و یا زخمی شده اند./902/د101/ک
خبر گزاری رسا -حمزه محمودی
بیروت - حزب الله لبنان در محكومیت انفجارهای اخیر عراق تاكید كرد: آمریكا كه پس از سال ها اشغالگری در عراق به هیچ نتیجه ای دست نیافت و دچار شكستی سخت شد، مردم این كشور را در اینگونه حلقه های سیاه مرگ و كشتار وارد ساخته است.
در پی وقوع انفجارهای تروریستی كه برخی از شهرهای عراق را هدف قرار داده و باعث شهادت ده ها نفر و زخمی شدن صدها نفر شد، حزب الله لبنان امروز پنج شنبه بیانیه ای در محكومیت این اقدامات صادر كرد.
در این بیانیه آمده است كه مجددا تروریست ها روزی خونین را در خیابان های شهرهای عراق رقم زده و بذر مرگ و ویرانی را كاشته و جان بسیاری از بیگناهان بی دفاع را گرفتند؛ شهروندانی كه یا در خانه ها و سر كار خود حضور داشتند یا اینكه در حال زیارت عتبات مقدسه بودند.
حزب الله تاكید كرد: نكته اصلی در این كشتار این است كه تروریست ها بیش از 30 انفجار را در مناطق مختلف عراق انجام دادند كه این امر نشان دهنده نیت آنها بر افزایش جنایات و كشتار شهروندان بی گناه است و آنها قصد دارند كه به این شكل آرزوی عراقی ها را در بازسازی كشورشان نابود سازند.
در این بیانیه آمده است: اینگونه جنایاتی كه دشمنان داخلی و خارجی ملت عراق اقدام به آنها می كنند در راستای تكمیل پروژه سرنگونی حكومت ملی این كشور و افزایش فتنه مذهبی بین مردم عراق است و این امور تنها در خدمت طرح های كشورهای غربی و اسراییل به شمار می رود.
در پایان تاكید شده است: حزب الله اینگونه جنایات كثیفی را كه مردم مظلوم عراق را هدف قرار می دهد، محكوم كرده و از آنها می خواهد كه بر موضع راسخ خود در مقابله با فتنه، تفرقه و تروریسم ثابت قدم باشند.
در همین راستا حزب الله در خصوص تشدید شهرك سازی های رژیم صهیونیستی در كرانه باختری رود اردن در فلسطین اشغالی و سلب حق اقامت از بیش از 250 هزار شهروند فلسطینی طی سال های اشغالگری و مصوبه كنگره آمریكا در باره آوارگان فلسطینی، نیز بیانیه ای صادر كرد.
در این بیانیه چنین آمده است: اقدامات ضد فلسطینی رژیم صهیونیستی و آمریكا در سایه سكوت كشورهای عربی و اسلامی ، انجام می شود و موسسات و سازمان های رسمی عربی با وجود این سكوت، كارایی اصلی خود را ازدست داده اند.
حزب الله تاكید كرده است: حصول تمام این ستم ها علیه ملت مظلوم فلسطین نشان دهنده این است كه حكام عرب به صهیونیست ها و آمریكایی ها فرصتی كامل و وسیع داده اند تا آنها بتوانند نقشه های خود را پیاده سازند و این در حالی است كه شهروندان عرب مشغول تحولاتی هستند كه در كشورهایشان در حال روی دادن است.
در ادامه این بیانیه آمده است: حزب الله تمام اقدامات آمریكا و رژیم صهیونیستی و همچنین سكوت مسئولان كشورهای عربی را كه سعی در از میان بردن مساله فلسطین داشته اند محكوم می كند و از تمام شهروندان كشورهای عربی و اسلامی می خواهد كه صدای خود را بالا برند و موضع روشن و قطعی خود را اعلام كنند.
موضعی كه والاتر از تمامی مسایلی داخلی و امور روزمره است، چرا كه فلسطین در راس هدف گیری هاست و هیچ كس در منطقه از تاثیرات فاجعه بار آن در امان نخواهد بود چرا كه این امر تنها به ملت فلسطین خلاصه نمی شود و تمام كشورهای عربی و اسلامی را در برخواهد گرفت و آثار ویرانگر آن بر امنیت و صلح تمام جهان نمایان خواهد شد.
حمزه محمودی - ایرنا
در ادامه می بینید...
بیروت- 'میشل سلیمان' رییس جمهوری لبنان با تاكید بر اینكه 'شاهد دخالت های آشكار بیگانگان در امور داخلی سوریه هستیم و من مخالف این دخالت ها هستم'، گفت: آتش در نزدیكی خانه ما قرار دارد؛ سوریه در موضعی سخت قرار گرفته است و خدا به همه ما رحم كند.
سلیمان روز چهارشنبه در مصاحبه ای مطبوعاتی گفت: امیدوارم سوری ها هر چه زودتر، عزم خود را جزم كرده و نسبت به حل مشكلات داخلی طبق خواست خود، اقدام كنند.
وی گفت: البته این كار آسانی نیست و اجرا كردن آن نیز سخت است، ولی ما تجربه مشابه سوریه داشته ایم.
رییس جمهوری لبنان با اشاره به اینكه نتایج جلسات اخیرنیز گفت وگوهای ملی و دور نگه داشتن لبنان از پیامدهای اوضاع سوریه با هدف جلوگیری از ایجاد فتنه در لبنان است، گفت: صدور بیانیه پایانی این جلسات با تأكید بر این مسایل به تصویب رسیده و ما با توجه به فضای حاكم بر جلسات، انتظار چنین نتایجی را داشتیم.
تهران- وزارت اطلاعات با انتشار اطلاعیه ای اعلام كرد: عوامل اصلی ترور شهیدان 'مجید شهریاری'، 'مصطفی احمدی روشن' و ' رضا قشقایی' شناسایی شده و طی سلسله عملیات برق آسا و مقتدرانه در مناطق مختلف دستگیر شده و به بازداشتگاه ها منتقل شدند.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی وزارت اطلاعات، در این اطلاعیه آمده است: سربازان گمنام امام زمان(عج) با توكل به درگاه احدیت و با توسل به معصومین (علیهما سلام) به عهدی كه باخدای خویش و با دانشمندان شهید هسته ای كشور بسته اند و به قولی كه به پییشوای معظم خویش و به ملت سرافراز ایران اسلامی داده اند، وفادارانه عمل كردند و نقبی اطلاعاتی به دژ دژخیمان صهیونیستی حفر كردند و به موفقیت بزرگی نایل آمدند.
اطلاعیه وزارت اطلاعات یادآورشد: سلسله عملیات های سنگین و همه جانبه اطلاعاتی كه پس از وقوع اولین ترور هسته ای آغاز شده بود، با ترورهای بعدی هر چه شدیدتر و گسترده تر استمرار یافت تا با حصول اطلاعاتی بر تعدادی از پایگاه ها و ایستگاه های اطلاعاتی و عملیاتی رژیم صهیونیستی و با گستراندن تور اطلاعاتی بر آنها به شناسایی عده ای از افسران اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و تروریست های مزدور آنها انجامید.
این اطلاعیه ادامه داد: با تعقیب و مراقبت های شبانه روزی و ره گیری سوژه ها و سرنخ ها در داخل وخارج كشور نهایتا عوامل اصلی ترور شهید 'مجید شهریاری'، شهید 'مصطفی احمدی روشن' و شهید 'قشقایی' شناسایی شده و طی سلسله عملیات برق آسا و مقتدرانه در مناطق مختلف دستگیر شده و به بازداشتگاه ها منتقل شدند.
این اطلاعیه می افزاید :'سربازان گمنام امام زمان (عج) ضمن شكرگزاری خالصانه به درگاه الهی و با عرض تبریك برای این موفقیت به ملت شریف ایران، به ویژه به خانوادههای محترم، معزز و داغدار شهیدان هستهای كشور، مجدداً به تعهد كامی خویش نسبت به عهدی كه بستهاند تاكید نموده و اصرار دارند علاوه بر تروریستهای مورد اشاره، قطعاً تا تنبیه كلیه آمرین و مسببین جنایتكار صهیونیست از پای نخواهند نشست.
وزارت اطلاعات در این اطلاعیه ضمن تشكر صمیمانه از همكاری قوه قضاییه یادآور می شود: در روزهای آینده و به محض برطرف شدن برخی ملاحظات امنیتی و حفاظتی، اطلاع رسانی بیشتری پیرامون ابعاد این عملیات بزرگ انجام خواهد شد.
حمزه محمودی- ایرنا
در ادامه می بینید...
فرار جمعی زندانیان استان سر پل افغانستان پنج كشته برجای گذاشت |
كابل - معاون استاندار سرپل افغانستان روز جمعه اعلام كرد كه در فرار جمعی زندانیان از زندان مركزی این استان، پنج كشته و 30 زخمی شدند. |
به گزارش ایرنا، اخترمحمد به رسانه های افغانستان گفت: ساعت 30/20 پنجشنبه، یك انفجار بیرون زندان صورت گرفت و سپس مهاجمان نیم ساعت با ماموران امنیتی درگیر شدند. به گفته این مقام، پس از انفجار و درگیری بیش از 30 زندانی فرار كردند كه ماموران امنیتی 16 تن آنان را دستگیر كردند. وی افزود: زندانیان فراری عضو گروه طالبان بودند كه در چند عملیات بازداشت و زندانی شده بودند. معاون استاندار سرپل همچنین گفت: زخمی ها به بیمارستان دولتی شهر سرپل انتقال یافته اند و وضعیت آنان رضایت بخش است. تابستان سال گذشته نیز اقدام زندانیان این زندان برای فرار جمعی با تلاش ماموران شكست خورد. |
حمزه محمودی-ایرنا
در این اطلاعیه كه یك نسخه از
آن به ایرنا ارسال شده آمده است: دولت و ملت كشور مسلمان سوریه، روزهای بسیار سختی را می گذرانند. با آنكه دولت سوریه، بارها و بارها مخالفان را به مذاكره دعوت كرده و گام های خوبی برداشته است، ولی مخالفین به وسیله عوامل تروریستی خود آتش بس را نقض كرده و گفت وگو بی ثمر مانده است .
در ادامه این اطلاعیه آمده است: 'تردیدی نیست كه تشدید بحران ها در سوریه به نفع آمریكا و رژیم صهیونیستی است، لذا آنها با توطئه های گوناگون می كوشند تا بر اختلاف دامن بزنند و آن را حل نشدنی جلوه بدهند'.
'فاجعه اخیر به هر شكل آن محكوم است و كشتار قریب به 150 نفر از مردم مظلوم و بی دفاع سوریه در حادثه اخیر دل هر آزاده ای را به درد می آورد، اما سووال مهم این است كه متهم اصلی دراین حادثه كیست؟'
'آیا جز این است كه استكبار جهانی (آمریكا و اسرائیل ) و عوامل دست نشانده آنان در منطقه متهم اصلی این حادثه اند؟ آیا جز این است كه غاصبان بلندی های جولان دشمن درجه یك هرگونه ثبات و آرامش در سوریه اند؟'
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزوده است: به راستی كسانی كه مدعی حقوق بشر و آزادی های انسان ها هستند چگونه در برابر سلب امنیت و آرامش یك ملت سكوت می كنند؟و چگونه در برابر تامین سلاح و مهمات مخالفان بی منطق عكس العمل مناسبی نشان نمی دهند؟
رژیم صهیونیستی كه پس از مقاومت سی و سه روزه لبنان و مقاومت بیست و دو روزه غزه امروز با سرنگونی دولت مبارك در مصر و مهم ترین متحد خود در منطقه در آستانه فروپاشی است، از این رو با تمام توان درصدد رخنه در سپر مهم مقاومت و انتقام گیری از پشتیبانی ملت و دولت سوریه است و می خواهد امواج خروشان بیداری اسلامی در منطقه را از مسیر خود منحرف سازد، غافل از آنكه امروز بیداری ملت ها مانع نفوذ بیگانگان در منطقه می باشد.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن محكوم كردن فجایع اخر در سوریه و ابراز همدردی با دولت و ملت شریف آن بهترین راه برای پایان بخشیدن به بحران های اخیر را گفت و گوی مسالمت آمیز طرفین می داند و امید آن را دارد كه كشورهای اسلامی با اعتصام به حبل الله و وحدت كلمه بتوانند توطئه های آشكار و پنهان ایادی استكبار در میان مسلمانان را برطرف سازند .
حمزه محمودی-ایرنا
به گزارش خبرنگار ایرنا، پیمان همكاری شانگهای، یك تفاهم نامۀ همكاری های
بیش تر اقتصادی و مرزی است كه باعث شده كشورهای منطقه ای اغلب هم مرز، كنار هم قرار گیرند و از طرفی انعقاد توافق نامه های دوجانبه و چندجانبه امنیتی تا حدودی زیادی مسایل منطقه را حل كند كه بدین ترتیب می توان گفت هدف اولیه شكل گیری سازمان در سال های اولیه محقق شده است.
چین، روسیه، ازبكستان، تاجیكستان، قزقیزستان و قزاقستان از اعضای اصلی و ایران، هند، پاكستان و مغولستان از اعضای ناظر سازمان همكاری شانگهای هستند.
مسایل امنیتی در آسیای میانه به ویژه تروریسم، جدایی طلبی و افراطی گری عموماً دغدغه اصلی این سازمان محسوب میشود.
«ساختار منطقهای ضدتروریسم» سازمان همكاری شانگهای در نشست ژوئن 2004 در شهر تاشكند در ازبكستان تهیه و تصویب شد. این سازمان در سال 2006 اعلام كرد كه بر اساس مفاد توافقنامه منطقهای، با قاچاق مواد مخدر در طول مرزهای كشورهای عضو مبارزه خواهد كرد.
دولت روسیه در آوریل 2006 اعلام كرد كه پیمان همكاری شانگهای قصد ندارد به سازمانی نظامی (مشابه پیمان ناتو یا پیمان ورشوی سابق) تبدیل شود. اما وی اذعان كرد كه برای مقابله با تهدیدهای روزافزون تروریسم، جداییطلبی و افراطیگری ممكن است نیاز به استفاده از نیروهای ارتش كشورهای عضو بوجود آید.
در همین راستا كشورهای عضو چندین رزمایش مشترك نظامی به اجرا گذاشتهاند. اولین مانور نظامی در سال 2003 میلادی طی دو مرحله در قزاقستان و چین به اجرا درآمد.
در ماه اوت سال 2005 میلادی رزمایش نظامی بزرگی با شركت چین و روسیه با نام «ماموریت صلح 2005» به اجرا درآمد. این نخستین رزمایش نظامی مشترك روسیه و چین محسوب میشود.
در پی موفقیت این رزمایش، مقامات روسی اظهار علاقه كردهاند كه كشور هند در رزمایشهای مشترك بعدی حضور داشته باشند و سازمان همكاری شانگهای نقش نظامی نیز در صحنه بینالمللی ایفا كند.
در پی توافق وزیران دفاع كشورهای عضو پیمان در آوریل 2006، جدیدترین رزمایش نظامی كشورهای عضو در سال 2007 با شركت چهار هزار سرباز ارتش چین در منطقه چلیابینسك در كشور روسیه در اطراف رشته كوه های اورال و مرز جغرافیایی آسیا و اروپا برگزار شد.
منطقه سازمان همكاری شانگهای از نظر موقعیت ژئوپلتیكی و راهبردی از اهمیت زیادی برخوردار است. در آغاز تصور بر این بود كه این پیمان كوششی از جانب روسیه و چین برای مقابله و جلوگیری از گسترش ناتو به شرق بوده است، اما بیانیههای اجلاس سران، مواضع سران چین و روسیه و نیز تحولات منطقه پس از وقوع حادثه یازدهم سپتامبر و برجسته شدن تهدید طالبانیسم و القاعده، جهتگیریهای ضد تروریستی و ضد افراطیگری را در این سازمان تقویت و تشدید كرد.
در ششمین اجلاس سران كه در روزهای 14 و 15 ژوئن 2001 در شانگهای چین تشكیل شد در خصوص ساختار موجود و توسعه آن، مسائل مهم منطقهای و بینالمللی و همكاریهای اقتصادی و امنیتی به بحث و تبادل نظر پرداخته شد و اسناد مهمی به امضا رسید كه مهم ترین سند توافقنامه مبارزه با تروریسم بینالمللی، افراطیگرایی دینی و قاچاق مواد مخدر و سلاح بود.
به دنبال حادثه یازدهم سپتامبر و حمله آمریكا به افغانستان و نیز نگرانی از گسترش نفوذ عناصر القاعده و طالبان در آسیای مركزی، اهمیت این منطقه برای غرب به ویژه ایالات متحده آمریكا افزایش یافت و این كشور با بهرهگیری از فرصت به دست آمده به تحكیم حضور خود و ایجاد پایگاههای نظامی پرداخت.
كشورهای عضو سازمان شانگهای نیز از شرایط به وجود آمده نگران بودند لذا این تحولات در چندین اجلاس به موضوع اصلی گفتگوهای اعضای سازمان تبدیل شد. اما نكته حائز اهمیت این است كه دیدگاه سازمان شانگهای در مورد افراطگرایی و تروریسم با دیدگاه ایالات متحده آمریكا در این خصوص دارای تفاوتهای اساسی است.
كشورهای عضو و ناظر سازمان همكاری شانگهای روی هم نه تنها بزرگترین توان اقتصادی، نظامی، هسته ای و فضایی جهان را دارا هستند، بلكه بیشترین تولیدكننده و مصرف كننده انرژی در جهان نیز محسوب می شوند.
مساحت كشورهای عضو (اصلی و ناظر) این سازمان روی هم بیش از 25 میلیون كیلومتر مربع یا یك چهارم سطح خشكی های زمین است.
با این حال اساسنامه سازمان همكاری شانگهای بر شفافیت عملكرد و بی طرفی نظامی آن تاكید می كند. علیرغم این موضوع، شكی نیست كه سازمان همكاری شانگهای نقش موازنه دهنده ای در صحنه بین المللی به ویژه در مقابل پیمان ناتو و ماجراجویی های نظامی ایالات متحده آمریكا ایفا می كند.
برای مثال، ایالات متحده آمریكا درخواستی جهت عضویت به عنوان عضو ناظر به سازمان همكاری شانگهای ارائه كرده بود، اما این درخواست در سال 2005 از طرف سازمان رد شد.
با این حال سازمان همكاری شانگهای در مدت تاسیس خود به دستاوردهای بزرگ امنیتی دست یافت. این سازمان درسال های اخیر از آمریكا خواسته است كه پایگاه ها و نیروهای نظامی خود را از خاك همه كشورهای عضو خارج سازد. پس از این درخواست، دولت قرقیزستان رسماً از آمریكا درخواست كرد كه به سرعت برنامه خروج نیروهای آمریكایی و تعطیلی پایگاه هوایی نظامی K-2 را فراهم كند.
اجلاس سران سازمان شانگهای در جولای 2005 نیز از آمریكا خواست برنامه زمانبندی برای خروج از پایگاههای نظامی آسیای مركزی ارائه دهد. براساس این درخواست نیروهای آمریكایی در پایان سال 2005 پایگاه نظامی خانآباد ازبكستان را ترك كردند. رسانههای غربی این تحول را به مثابه ظهور یك قدرت جدید در این منطقه تلقی كردند.
در واقع، قرار گرفتن مبارزه با «تروریسم، افراطگرایی و تجزیه طلبی»، در لیست اولویتهای اصلی سازمان شانگهای انعكاسی از همین نگرانی است.
با اینحال نگرانی كشورهای عضو از تشدید اختلافات مرزی و تحركات نظامی یكدیگر، علت اولیه و اساسی شكلگیری پیمان شانگهای به شمار میرفت.
این نگرانیها با انعقاد مجموعهای از توافقنامههای دو جانبه و چند جانبه تا حدود زیادی مرتفع شد و به عبارتی هدف اولیه شكلگیری سازمان در سالهای اولیه محقق گردید. نكته حائز اهمیت در این مورد آن است كه از شش عضو سازمان، چهار عضو، یعنی روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیكستان اختلافات اندكی میان خود داشتند.
به این ترتیب، چین از طریق توافقات پیمان شانگهای، حدود هفت هزار كیلومتر مرز مشترك خود با روسیه و جمهوریهای آسیای مركزی را از هرگونه دل مشغولی و دغدغه امنیتی عمده رهایی بخشید.
اگر چه اعضای سازمان شانگهای در اغلب اجلاسهای این سازمان تلاش داشتهاند كه توجه خود را عمدتاً بر مسائل منطقهای متمركز كنند، اما حضور دو قدرت بزرگ چین و روسیه اجازه نمیدهد كه این سازمان در اندازههای منطقهای باقی بماند.
پذیرش عضویت سه كشور ایران، هند و پاكستان به صورت ناظر در سازمان شانگهای از نقطه نظر همكاریهای منطقهای، توانمندیها و ظرفیتهای این سازمان را به طور قابل ملاحظهای افزایش میدهد.
پیوستن كامل جمهوری اسلامی ایران به سازمان همكاری شانگهای نیز بی شك گرایش ها و اهداف ضد غربی این سازمان را افزایش خواهد داد. كارشناسان همواره از دو مثلث اتحاد با عناوین «ایران -چین-روسیه» و یا «ایران -هند-روسیه» در كنار اتحاد سه گانه«چین-هند-روسیه» نام برده اند و چنین اتحادها و ائتلافهایی را در حقیقت سدی در مقابل سیاست های تك محورانه ایالات متحده در منطقه آسیا و در سطحی فراتر در كل نظام بین الملل به منظور برهم زدن نظم مورد نظر آمریكا قلمداد می كنند.
با این رهیافت، سازمان شانگهای به عنوان یك پیمان منطقه ای قوی و منسجم می تواند مطالبات كشورهای منطقه را هم از منظر داخلی و منطقه ای و هم از لحاظ بین الملل تامین كند.
سازمان همكاری شانگهای صاحب قدرت بالایی است كه به تدریج این قدرت بیشتر هم می شود. وجود ذخایر عظیم انرژی در این منطقه از جهان و حضور در كشور ایران و روسیه به عنوان دارندگان بزرگترین ذخایر گاز در جهان و دارابودن دیگر منابع انرژی در كنار بازار عظیمی كه برای كار و تولیدات اقتصادی در اختیار اعضای این سازمان وجود دارد،آینده روشنی را برای قدرت عظیم در حال تحول شانگهای نوید می دهد.
سازمان همكاری شانگهای دارای نیروهای عظیم بالقوه است كه با مرور زمان می تواند تبدیل به بالفعل شود و حداقل تبدیل به قدرتمندترین سازمان منطقه ای آسیا شود.
دوازدهمین نشست سران سازمان همكاری شانگهای 17 و 18 خردادماه جاری با حضور سران كشورهای عضو و ناظر از جمله دكتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران در پكن برگزار خواهد شد.
حمزه محمودی-ایرنا