سخنان امام موسی ابن جعفر کاظم(ع)- قسمت اول
محمد موسی زکی
1. مصيبت براي شكيبا يكي است و براي بي تابي كننده دوتاست .(تحف العقول ، ص 437)
2. كم گويي ، حكمت بزرگي است ، بر شما باد به خموشي كه آسايش نيكو و سبكباري و سبب تخفيف گناه است .(همان)
3. از شوخي خودداري كن زيرا شوخي جلوه معنوي تورا مي زدايد .(بحاالانوار ، ج 78 ، ص 321)
4. مشورت با خردمند خيرخواه ، يمن و بركت و رشد و توفيق از جانب خداست ، چون خردمند خيرخواه به تو نظري داد ، مبادا مخالفت كني كه مخالفتش هلاكت بار است .(همان)
5. چيزي نيست كه چشمانت آن را بنگرد ، مگر آن كه در آن پند و اندرزي است .(بحاالانوار ، ج 78 ، ص 319)
6. همانا براي خداوند بر مردم دو حجت است ، حجت آشكار و حجت پنهان ، اما حجت آشكار عبارت است از : رسولان و پيامبران و امامان ، و حجت پنهاني عبارت است از عقول مردمان .(تحف العقول ، ص 406)
7. صبر بر تنهايي ، نشانه قوت عقل است ، هر كه از طرف خداوند تبارك و تعالي تعقل كند از اهل دنيا و راغبين در آن كناره گرفته و بدانچه نزد پروردگارش است رغبت نموده ، و خداوند در وحشت انيس اوست و در تنهايي يار او ، و در نداري توانگري او و در بي تيره و تباري عزت او .(بحاالانوار ، ج 78 ، ص 319)
8. براي هر چيزي دليلي بايد ، و دليل خردمند تفكر است ، و دليل تفكر خاموشي .(تحف العقول ، ص 406)
9. به راستي كه با ارزش ترين مردم كسي است كه دنيا را براي خود مقامي نداند ، بدانيد بهاي تن شما مردم ، جز بهشت نيست ، آن را جز بدان مفروشيد .(همان)
10. بهترين چيزي كه به وسيله آن بنده به خداوند تقرب مي جويد ، بعد از شناختن او ، نماز و نيكي به پدر و مادر و ترك حسد و خودبيني و به خود باليدن است .(همان)
آیت الله مصباح یزدی:
تدبر در قرآن و روایات موجب تقویت اراده در سیر و سلوک می شود
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در بیان یکی از راه های زنده نگه داشتن معلومات ذهنی برای ایجاد اراده عملی در انسان، گفت: خواندن قرآن و روایات ائمه معصومین(ع) و تدبر در آنها بهترین و مؤثرترین راه تقویت اراده در مسیر بندگی است.
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی شب گذشته در آخرین جلسه درس اخلاق سال تحصیلی امسال در دفتر رهبری در قم، اظهار داشت: خواندن قرآن می تواند نوع تفکر و نتیجه آن را برای ما مشخص کند، حتی آهنگ قرآن دل را سرشار از سرور و نشاط می کند چه رسد به این که بخواهیم به آن عمل کنیم.
وی افزود: اگر خدا در خزانه رحمت خود چیزی با ارزش تر از قرآن داشت بر پیامبر(ص) نازل می فرمود؛ بزرگان ما در مورد عظمت قرآن گفته اند که گاهی آیه ای را که صدها بار خوانده ایم ، در آخرین بار معنای واضح و روشنی از آن به ذهن مان می رسد که گویی تا به حال این آیه را نخوانده بودیم. خواندن قرآن با تدبر و تفکر با تغییر حال همراه خواهد شد.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در مرحله بعد استفاده از روایات اهل بیت(ع) را برای زنده نگه داشتن و ایجاد انگیزه عمل مناسب دانست و خطاب به حاضران تصریح کرد: برنامه ای داشته باشید که در آن به صورت مداوم قرآن، نهج البلاغه، اصول کافی و سایر کتب روایی را مطالعه کنید.
این استاد اخلاق در مرور سلسله مباحث راه رویش از ابتدا تا پایان، گفت: نخست نظریات متعدد پیرامون اخلاق در مکاتب مختلف را مطرح کردیم و هر کدام را مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم آنچه که تا حدودی مورد قبول علمای اسلام است و بزرگان اخلاق ما نیز کتب خود را بر اساس آن نگاشته اند مکتب ارسطویی است که اخلاق را رعایت اعتدال بین لذت ها می داند.
آیت الله مصباح یزدی در ادامه با اثبات اینکه بنای اخلاق اسلامی مبتنی بر مباحث هستی شناسی و انسان شناسی است، بیان داشت: با تأمل در دستگاه آفرینش در می یابیم که این مجموعه با عظمت دارای هدف و غایتی برای انسان ها است.
تنها راه رسیدن به قرب الهی بندگی است
وی با اشاره به یکی بودن راه شناخت هدف آفرینش و اخلاق، ابراز داشت: استفاده از عقل و وحی دو راه مهمی است که می توان به وسیله آنها فضایل و رزایل اخلاقی را شناسایی کرد؛ عقل کلیاتی از هدف آفرینش به ما نشان می دهد و کمبود ها و نواقص آن به وسیله وحی جبران می شود، به عبارت دیگر وحی تفصیل کارها و جزئیات آنها را مشخص می کند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در تبیین هدف آفرینش، گفت: هدف از خلقت انسان به قدری عظمت دارد که حتی فرشتگان هم نمی توانند ماهیت اصلی آن را درک کنند، اما بزرگان اجمالا به ما آموخته اند که جایگاه نهایی انسان قرب الهی است و ما برای رسیدن به آن جایگاه خلق شده ایم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری، با بررسی آیات و روایات، تنها راه رسیدن به قرب الی الله را این طور بیان کرد: ما با کمک این دو منبع درمی یابیم که راه رسیدن به قرب خدا بندگی است و این که در زندگی خود باید همه کارها رنگ خدایی داشته باشد.
آیت الله مصباح یزدی گفت: کسب محبت الهی موجب می شود که خلوص نیت در مسیر بندگی زیاد شود، چراکه انسان هیچ گاه درمقابل محبوب خود به دنبال منفعت نیست؛ محبت خدا گوهر نفیس و بی همتایی است که می تواند ما را در اطاعت و بندگی خدا غرق کند.
وی یکی از راه های مؤثر در کسب محبت الهی را توجه به نعمت ها و شکرگزاری آنها عنوان کرد و بیان داشت: هرچه بیشتر به نعمت های بی نظیر خدا توجه کنیم، می فهمیم که چه خدای مهربانی داریم که این همه لطف به ما داشته است و این موجب تقویت محبت ما نسبت به خالق می شود و همین طور محبت هم اطاعت و بندگی ما را تقویت می کند.
عوامل تقویت اراده و انگیزه عمل به معلومات در مسیر بندگی
این استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در خصوص مهم ترین مطلب در این سلسله مباحث، گفت: شایع ترین درد انسان ها این است که ما مطالب زیادی را می دانیم ولی برای انجام آن همت و انگیزه لازم را نداریم؛ می دانیم که قرب خدا چه ارزشی دارد و ما چقدر به آن محتاجیم و راه های رسیدن به آن را نیز تا حدود زیادی می دانیم ولی در مقام عمل نمی توانیم کاری از پیش ببریم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دانسته های انسان را برای اراده سازی کافی ندانست و تصریح کرد: زمانی این معلومات بر افعال ما اثر می گذارد که سازو کاری پیدا کنیم که دانسته های خود را همواره در ذهن مان زنده نگه داریم و نگذاریم بایگانی شوند.ذهن انسان دارای لایه های متعددی است و بسیاری از معلومات ما در لایه های درونی وجود دارند که در عمل گویی اصلا ما آنها را نمی دانیم مثلا همه می دانیم که خدا در همه جا حضور دارد ولی در عمل فراموش می کنیم.
آیت الله مصباح یزدی، تفکر به چیزهایی که قرآن به ما سفارش می کند را یکی از راه های مؤثر در زنده نگه داشتن معلومات ذهنی عنوان کرد و گفت: فکر کردن در دستگاه آفرینش و ارتباطات پیچیده میان آنها و همچنین اعضا و جوارح خود، ارزش و کارآیی آنها می تواند ما را در این مسیر یاری کند.
وی فکر کردن به نعمت های الهی را موجب رهایی از بند غصه ها و اندوه دنیا دانست و توصیه کرد: عادت کنید از هر نعمت خدا که استفاده می کنید قدری پیرامون آن فکر کنید که چه اهمیت و ارزشی دارد و اگر نبود چقدر با مشکل مواجه می شدیم و اینکه چه خدای خوبی داریم که همه این ها را به صورت رایگان و بدون منت در اختیار ما قرار داده است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در بیان یکی دیگر از کارهایی که دوری از گناه و غفلت را آسان می کند، اظهار داشت: فکر نکردن به لذات و راه های انجام گناه و جهت دهی افکاری که به ذهن ما خطور می کند تا حدود زیادی ما را از افتادن در ورطه گناه نجات می دهد.
خبر گزاری رسا
یازدهمین یادواره شهدای سوزمه قلعه وحومه در رفسنجان
حیدر اسماعیلی (حجت)
یازدهمین یادواره شهدای سر افراز سوزمه قلعه و مناطق اطراف، صبح روز شنبه مورخ 24/10/1390 مصادف با 20 صفر 1433 ه. ق (اربعین حضرت اباعبدالله الحسین 7 ) در مهمانشهر رفسنجان برگزار گردید.
در این یادواره عموم اقشار جامعه خواهران و برادران مهاجر، روحانیون معظم، مجاهدان و همسنگران شهداء، خانواده های معظم شهداء، هیئتهای مذهبی، دانشجویان و دانش آموزان، به خصوص جمعی زیادی از مهاجرین مهمانشهر شهید چمران بردسیرو عدّه از مهاجرین شهر کرمان حضور داشتند.
در ساعات اول صبح یادواره شهدای غیور سوزمه قلعه، خوب آبادو بغاوی، پس از استقبال از مهمانان که از مهمانشهر بردسیر و شهر کرمان تشریف آورده بودند آغاز گردید.
برنامه های این جلسه گرامیداشت که بسیار گسترده بود، از قرار ذیل میباشد:1 اجرای مراسم به عهده آقای محمدمیر پاینده بود. 2- تلاوت چند آیه کلام الله مجید توسط حجت الاسلام و المسلمین جوادی. 3- اجرای گروه سرود توسط عدّه نوجوانان دارالقرآن نورالهدی مهمانشهر رفسنجان. 4- سخنرانی توسط حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان از شهرستان رفسنجان.5- مداحی این مراسم هم بعد از سخنرانی توسط برادر مداح آقای علیزاده مسؤل کانون مداحان شهرستان رفسنجان صورت گرفت. 6- قرائت مقاله توسط یادگار فرمانده شهید احمدی.7- قرائت بیانیه مجمع علمی - فرهنگی حبل المتین و بیانیه اولین فراخوان در رابطه با دوران جهاد و شهدای منطقه از طرف تشکلهای فرهنگی و مذهبی مهاجرین مهمانشهر بردسیر توسط جناب آقای حیدر اسماعیلی «حجت». 8- قرائت مقاله توسط دختر شهید ملوک حسینی. 9- نوحه سرایی توسط آقای علی اشرف محمودی. 10- پذیرایی و صرف نهار.
البته آنچه که بیشتر در مراسمها به چشم میخورد بی نظمی در برنامهها است.
در آخر ضمن تشکر، از همه دست اندرکاران برگزاری یازدهمین یادواره شهدا در رفسنجان که زحمت کشیدهاند و این برنامه را برگزار نمودند، اجر و پاداشی عظیم را از خداوند متعال برای آنان مسألت می نمائیم.
گزارش برنامه های فرهنگی،ورزشی نوروز91در بردسیر
حیدر اسماعیلی(حجت)
حمد و سپاس خداوند متعال را که بر ما منّت نهاد تا در تعطیلات نوروز 91، برنامه های بسیار خوب و با شکوهی با حضور گسترده مهاجرین شهید پرور به خصوص جوانان و نوجوانان مهمانشهر و همکاری مسئولین مهمانشهر بر گزار نماییم.
برنامه های نوروزی 91 که به مدت 11 روز از تاریخ 29/12/1390 تا 10/1/1391 به طول انجامید شامل چند جشن بزرگ و چندین مسابقه ورزشی در بین مهاجرین بود، که از قرار ذیل است:
بر گزاری جلسهء مهم و پر ثمر با حضور مسؤل شورای اسلامی مهمانشهر و مسؤلین تیمهای ورزشی و صاحب نظران در مسائل فرهنگی و ورزشی در روز دوشنبه مورخ 29/12/90 که بسیاری از برنامهها ورزشی در این جلسه برنامه ریزی گردید.
بر پایی جشن بزرگ به مناسبت تحویل سال در سطح مهمانشهر در روز سه شنبه مورخ 1/1/91 ساعت 9 صبح با حضور عموم برادران بزرگوار، به خصوص قشر جوان.
بر گزاری جشن با شکوه و عظیم در سالن اجتماعات مهمانشهر ساعت 8 شب روز سه شنبه مورخ 1/1/91 که شامل اجرای نمایش و تئاتر، مسابقه، اهدای جوایز به شرکت کنندگان، و دیگر برنامه های شاد و متنوع بود.
اجرای مسابقات فوتبال با حضور 6 تیم ورزشی به نامهای 1- امید 2- شهید اخلاقی 3- شاهد (محبین) 4- اتحاد 5- ذوالفقار 6- ولایت
این مسابقات فوتبال به مدت 5 روز بود ( 2/1/90 تا 6/ 1/ 91 )
لازم به ذکر است که ناظرین این بازیها از خود تیمهای ورزشی و مهاجرین بودند.
در 3 روز دیگر از این تعطیلات مسابقات ورزشی دیگر هم با حضور و همّت جوانان بر گزار گردید: 1- دو میدانی (سرعت و قدرت) 2- پرتاب سنگ 3- تیر اندازی 4- پرش از مانع 5- اجرای حرکات نمایشی با موتور 6- طناب کشی 7- فوتبال دستی.
اجرای نمایش و تئاتر به سرپرستی برادر عبدالخالق محمدی و اجرای دیگر برادران هر یک 1- نیک محمد سیدی 2- عباس صالحی 3- روح الله محمدی 4 - شیرآقاجمالی5- علی اصغر صالحی.
مسابقات طنز آمیز: غلام محمد صادقی، امان الله سلطانی، نیک محمد سیدی، حضرت محمدی، امرالدین جعفری، علیم جعفری، عزیزالله نوری، مهدی زمانی.
اجرای موسیقی توسط ولی محمد نظامی (داداشی).
فوتبال:
تیم اول امید: سرپرست گل محمد محمدی، سرمربی نادر صالحی، جام اول، مدال طلا، لوح سپاس، جوایز لوازم خانگی.
تیم دوم شهید اخلاقی: سرپرست اسحاق صالحی، جام دوم، مدال نقره، لوح سپاس، جوایز نفیس.
تیم سوم شاهد (محبین) وابسته به هیئت محبین اهل بیت مهمانشهر بردسیر: سرمربی عجب گل غلامی، جام سوم، مدال برنز، لوح سپاس، اهدای جوایز.
داورهای مسابقات: امیر عاقلی، عجب گل غلامی، علی اکبر جمشیدی، غلام علی نظامی،عزیزالله نوری،حاج محمدصالحی
تیم اخلاق رشته فوتبال: تیم اتحاد به سرپرستی عبدالستار محمدی
دو میدانی استقامت:1- شیرمحمد نوری 2- مهدی رمضانی 3- حاج محمد صالحی
دو میدانی سرعت:1- محمدحیدری 2- علی رضا محمدی 3- علی اکبر جمشیدی
پرتاب سنگ: علی اصغر زمانی
پرش از موانع: 1- محمدمیرزا- محمد علی محمدی 3- عزیزالله نوری
موتور سواری: 1- لعل محمد صالحی 2- علی اکبر جمشیدی و حلیم جعفری 3- نیک محمدی
تیر اندازی: ۱- نادر صالحی ۲- محمد علی محمدی ۳- لعل محمد صالحی
آخرین برنامه در نوروز ۹۱ برای مهاجرین، برگزاری جشن بزرگ و پرشکوه به عنوان اختتامیه برنامهها و مسابقات تعطیلات نوروزی امسال در سالن اجتماعات بود که در این جشن ضمن اجرای حرکات رزمی و اجرای نمایش و تئاتر به تیمهای فوتبال که مقامهای اول تا سوم را کسب کرده بودند و به دیگر برندگان مسابقات ورزشی،جوایز اهدا گردید و داورهای مسابقات، ناظرین و مهاجرینی که در برنامه های فرهنگی مهمانشهر همکاری داشتند مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند.
لازم به ذکر است که این برنامهها و مسابقات ورزشی با همهی مشکلات موجود، به بهترین و زیباترین نحو ممکن و با هزینه کم بر گزار و ختم گردید.
در پایان این گزارش به نمایندگی از مهاجرین عزیز، جوانان، نوجوانان، تیمهای ورزشی و ورزشکاران مهمانشهر بردسیر از زحمات و همکاریهای سرپرستی محترم شورای اسلامی و بقیه نیروها همکار مراتب تقدیر و تشکر را به عمل میآوریم.
درادامه می بینید...