اگر از عادات خود در هنگام مطالعه شاکی هستید باید بدانید که برای تغییر عادات غلط هیچ وقت دیر نیست! همه چیز به خواست و اراده شما بستگی دارد. شما در هر سنی و با هر درجه علمی که باشید می توانید عادات غلط خود را با عادات درست جایگزین کنیدو ضمن بهبود نمرات خود در امتحانات، راندمان مطالعه خود را هم بالاتر ببرید. در اینجا ۱۰ عادت مفید جهت داشتن مطالعه ای بهتر پیشنهاد می شود:
۱ .برنامه ریزی کنید
برای این کار ممکن است از دفتر یا تلفن همراه و یا هر وسیله دیگری کمک بگیرید. واقعا مهم نیست برای این کار از چه ابزاری استفاده می کنید .
۲ . بخاطر داشته باشید که تکالیف خود را به مدرسه ببرید
این کار بنظر ساده میرسد درحالیکه بسیاری از دانش آموزان فراموش می کنند دفتر تکالیفشان را به مدرسه ببرند. برای اینکه فراموش نکنید دفتر تکالیفتان را با خود به مدرسه ببرید آن را در یک جای خاص مثلا روی میز مطالعه یا داخل کیفتان قرار دهید. یا اینکه بر روی در اتاقتان یک یادداشت بچسبانید و بر روی آن تمام کارهائی را که باید انجام دهید بنویسید تا فراموشتان نشود .
۳ . با معلم خود ارتباط برقرار کنید
هر رابطه موفقی نیازمند برقرای ارتباط سالم و واضح است. رابطه استاد – دانشجو نیز از این اصل مستثنی نیست! سعی کنید با استاد خود رابطه ای درست و منطقی داشته باشید.
۴ . میان درس و رنگ ارتباط ذهنی برقرار کنید
از رنگهای مختلف برای دروس مختلف ( مثل درس علوم یا تاریخ و …) استفاده کنید. این کار را با انتخاب پوشه با رنگ خاص و یا های لایت کردن نوشته ها ی هر درس با رنگ ویژه و یا استفاده از خودکار های مختلف انجام دهید.
۵ . در یک مکان خاص مطالعه کنید
با توجه به سبک یادگیری و شخصیت خودتان مکانی معین را برای مطالعه انتخاب کنید. این کار باعث می شود که تمرکزتان در حین مطالعه برهم نخورد.
۶٫ خودتان را برای روز امتحان آماده کنید
مطالعه برای روز امتحان از اهمیت خاصی برخوردار است. با این حال ممکن است شما با وجود مطالعه خوب بدلیل شرایط حوزه امتحانی نتوانید به سوالات بخوبی پاسخ دهید. در روز امتحان کاملا آماده باشید. بخورید و بیاشامید و گرسنه و تشنه سر جلسه نروید. زودتر از زمان امتحان ، سرجلسه حاضر شوید. پیش بینی های لازم را در خصوص گرم و سرد بودن حوزه امتحانی انجام دهید. یا اگر احتمال دارد سر جلسه تشنگی بر شما غلبه کند، بردن آب سر جلسه را فراموش نکنید. در جواب دادن به سوالات هم دقت کنید. ابتدا به سوالات آسانتر پاسخ دهید.
۷ . سبک یادگیری خود را بشناسید
بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به توانائی های مغزی خود آشنائی ندارندو نمی دانند با چه روشی سرعت یادگیریشان بیشتر است. بسیاری از دانشجویان از طریق شنیداری یاد می گیرند و بعضی ها از طریق دیداری . دانشجویان باید بر توانائیهای شخصی خود واقف شوند و از بهترین روش برای یادگیری بهتر بهره گیرند.
۸ . یادداشت برداری کنید
یادداشت برداری در هنگام مطالعه و نوشتن نکات مهم و کلیدی به یادگیری شما کمک می کند. بعدها شما می توانید بجای خواندن کتابهای حجیم با خواندن یک جمله تمام مفاهیمی را که قبلا خوانده اید را بخاطر بیاورید .
۹ . بر تعلل خود غلبه کنید
بسیاری از دانشجویان ادعا می کنند که گوش دادن به موسیقی در حین مطالعه تمرکز آنان را بر هم نمیزند. درحالیکه تحقیقات نشان می دهد که این ادعا صحت ندارد. بنابراین در هنگام مطالعه تا حد امکان در محیط آرام مطالعه کنید. مسنجر و تلفن همراه خود و رادیو و تلویزیون را خاموش کنید. هر عاملی که تمرکز شما را بر هم میزند از محیط حذف کنید.
۱۰٫مراقب سلامتی خود باشید
با داشتن رژیم غذائی سالم و خواب کافی و نیز دوری از استرس سلامتی خود را تضمین کنید.(سیب پزشکی)
حمزه محمودی