سیاری از فعالان اجتماعی که در راستای علم و دانش در کشور نقش ارزنده ای داشته اند، می گویند: دوازده سال اخیر پر ارزش ترین سال های کسب علم و دانش در افغانستان بوده است.
آنچه از جلوههاي تمدن و ترقي در كشورهاي صنعتي و پيشرفتهي دنياي امروز به چشم ميخورد، دستآورد علم و دانش است. هرچند در مواردي، استعمارگري، چپاول و غارت داراييهاي كشورهاي مستعمره، نقش حياتي در به دست آوردن ثروت آنان و فقر اين كشورها دارد.
طی دوازده سال اخیر در افغانستان نیز ایجاد زمینهی تحصیل برای جوانان در نقاط مختلف کشور سبب شده است تا علم و دانش در کشور شکوفا گردد.
بسیاری از فعالان اجتماعی که در راستای علم و دانش در کشور نقش ارزنده ای داشته اند، می گویند: دوازده سال اخیر پر ارزش ترین سال های کسب علم و دانش در افغانستان بوده است.
عبدالطیف روشن موسس و رییس دانشگاه باختر در این رابطه به خبرگزاری صدای افغان(آوا)، گفت: پس از شکست طالبان و روی کار آمدن دولت جدید در کشور، جوانان ما از فرصت های بدست آمده در زمینه تحصیل به نحو مطلوبی استفاده کردند.
روشن، ضمن قدردانی از تلاشها و زحمات بی وقفه جوانان و نوجوانان در فراگیری علم و دانش در هر شرایطی از کشور، گفت: پیشرفتهای جوانان ما در عرصه علم و دانش قابل ستایش است چرا که این قشر با وجود تمام مشکلات امنیتی و اقتصادی موجود در کشور در راه کسب علم و دانش، سختیها و مشکلات فراوانی را متحمل شده اند.
عبدالطیف روشن ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت های علمی در کشور، خاطر نشان کرد: جوانان کشور ما طی دوازده سال اخیر نشان دادند که متفکر ترین جوانان دنیا هستند زیرا با وجود این مشکلات توانستند به بهترین مشاغل اداری در کشور دست یابند.
گفتنی است، در جریان سالهای گذشته، نا امنی ها سبب بسته شدن دانشگاه ها و مکاتب در برخی از مناطق کشور شده، بطوریکه بسیاری از محصلین مجبورند برای ادامه تحصیل شان از یک ولایت به ولایت دیگر بروند و مشکلات بسیاری را تحمل کنند.
رییس دانشگاه باختر، تاسیس دانشگاههای خصوصی و اعطای بورسیه های تحصیلی از کشورهای خارجی را نیز از عواملی دانست که در پیشرفت علم و دانش در کشور نقش ارزنده ای داشته اند.
دانشگاه های خصوصی در کشور، مهم ترین مراکز علمی در افغانستان به شمار می روند که مجهز به تجهیزات علمی پیشرفته و مدرن می باشند، از این رو، زمینه کسب علم و دانش برای جوانان در مکاتب خصوصی بیش از دانشگاه ها و مکاتب دولتی است.
در همین حال حسیب الله حشام مدیر دانشجویان و مدرس انستیتیوت مسلکی تدریسات ثانوی افغانستان، گفت: باز شدن دانشگاهها و حضور جوانان در دانشگاهها و انستیتیوت ها در دوازده سال اخیر، ضامن پیشرفت های علمی در کشور بوده است.
به گفتهی حشام، طی یک ماه گذشته این انستیتوت بیش از سه هزار فرم درخواستی را به منظور فراگیری علم برای متقاضیان توزیع کرده است و این بیانگر علاقه جوانان و نوجوانان به تحصیل در کشور می باشد.
به عقیده وی ، علاقهی جوانان به تحصیل در کشور، ضامن پیشرفت و ترقی علم و دانش در آن جامعه می باشد.
گفتنی است با گشایش دانشگاههای خصوصی در افغانستان، اکثر جوانان به تحصیل در آن مشغولند و بعد از فراغت به کار های اداری دلخواه شان می پردازند.
بیش از ۴۸۰۰ تن از سال ۲۰۰۷تا ۲۰۱۳ از انستیتیوت مسلکی تدریسات ثانوی فارغ التحصیل شده اند و مشغول انجام وظیفه در ادارت جامعه می باشند.(آوا)