قاتل قندهار که سال گذشته دست به کشتار ۱۶ شهروند در ولسوالی پنجوای قندهار زد، با عذرخواهی از خانواده های قربانیان، گفته که اقدام او بزدلانه بوده است.
رابرت بیلز که در دفاع از خود در یک محکمه نظامی در ایالت واشنگتن در امریکا صحبت می کرد، کشتار غیرنظامیان در مارچ ۲۰۱۲ را ناشی از ترس و احساس شجاعت کاذب عنوان کرد.
او هنگام شب به دو روستا در قندهار یورش برد و به سمت غیرنظامیان در حالی که همگی خواب بودند آتش گشود و برخی از آنها در آتش سوخته بودند.
بیشتر قربانیان را زنان و کودکان تشکیل می دادند.
جنایتکار قندهار در دادگاه گفت:"ابراز تاسف کافی نیست؛ ولی متاسفم."
آقای بیلز که ۳۹ سال سن دارد، در ماه جون سال گذشته میلادی برای فرار از مجازات اعدام، در توافق با دادستان های نظامی، اتهام های وارد شده به خود را پذیرفت.
در صورتی که او به حبس ابد با امکان عفو محکوم شود، می تواند پس از ۲۰ سال درخواست بخشش دهد.
دادستان های نظامی نسبت به ابراز ندامت رابرت بیلز ابراز تردید کرده اند.
به گفته آنها یک مکالمه ضبط شده میان آقای بیلز و همسرش نشان می دهد که آنها با خنده درباره حادثه کشتار در افغانستان صحبت کرده اند.
این در حالی است که پیش از این، جنایتکار قندهار طی یک برنامه ریزی مخفیانه و کاملا ناقض اصل استقلال و حاکمیت ملی افغانستان به صورت پنهانی از کشور فراری داده شد، ابتدا به یک پایگاه امریکایی در کویت و سپس به امریکا منتقل شد و به این ترتیب یکی از آشکارترین و ضد انسانی ترین جنایت های نیروهای امریکایی در افغانستان، ورای قوانین صریح داخلی کشور و براساس یک تصمیم اشغالگرانه و زورگویانه از تسلط دولت افغانستان و نظام قضایی آن خارج شد.
کارشناسان می گویند که به احتمال قوی پس از ابراز ندامت ساختگی این نظامی جنایتکار امریکایی، او به حبس ابد با امکان عفو محکوم شود و سرانجام پس از چندی به صورت آشکار یا مخفیانه از زندان رها شود و به زندگی عادی خود ادامه دهد.
این در حالی است که امریکا به قربانیان این حادثه نیز حدود یک میلیون دالر توزیع کرده و به یکی از بازماندگانی که ۸ عضو خانواده خود را در این رویداد هولناک از دست داده تنها ۵۵۰ هزار دالر داده و او را به امریکا منتقل کرده است؛ بنابراین، گمان می رود با این اقدام در صدد مصادره حق قانونی بازماندگان این حادثه مهیب و غیرانسانی برای پیگرد قانونی جنایتکار امریکایی است و این نشان می دهد که خون غیر نظامیان بی گناه افغانستان برای امریکایی ها چقدر ارزش دارد و کشوری که خود مدعی تامین و استقرار به اصطلاح حقوق بشر در کشورهای جهان است، خود چگونه به بشر و حقوق مسلم آن ارج و احترام می گذارد!
بنابراین، همانطور که از ابتدای فراری دادن غیرقانونی، دزدانه و بزدلانه قاتل قندهار توسط نیروهای امریکایی مشخص بود، عذرخواهی ساختگی و دروغین وی نیز تنها پوششی برای توجیه حکم ناعادلانه دادگاه کاذبی است که امریکا برای فرونشاندن آتش خشم و نفرت مردم افغانستان در برابر جنایت های مهیب این نیروها در افغانستان به راه انداخت.
از سوی دیگر، نحوه محاکمه و مجازات مضحک و ساختگی قاتل قندهار می تواند دلیل روشن و آشکاری برای کسانی باشد که تصور می کنند اعطای مصونیت قضایی به نظامیان خارجی در چارچوب پیمان امنیتی اصولا مساله مهمی نیست و این موضوع با توجه به اینکه نیروهای امریکایی مستقر در هر نقطه از جهان، دارای چنین حقی هستند، مساله ای عادی و حل شده است.
پرونده قاتل قندهار، همچنین نشانگر آن است که نظامیان امریکایی در افغانستان پیش از این نیز عملا از مصونیت قضایی برخوردار بوده اند و پس از این هم هرگز در برابر قوانین داخلی و اصولی چون حاکمیت ملی و استقلال قضایی دولت منتخب و مردمی افغانستان، ارج و ارزشی قایل نخواهند بود.(آوا)