پس از آنکه "عبدالله بن عبدالعزیز" پادشاه سعودی جمعه (3 بهمن) مرد و "سلمان بن عبدالعزیز" جانشین وی شد ، سیل گزارش های مختلف رسانه های غرب درباره بیماری آلزایمر سلمان آغاز گردید.
پایگاه اینترنتی "استریت" کانادا به گزارش های مختلفی درباره آلزایمر سلمان بن عبدالعزیز پرداخت و آن را نشانه امیدوارکننده ای برای بزرگترین تولید کننده نفت جهان (عربستان) ندانست.
"سایمون هندرسون" پژوهشگر پژوهشگاه "واشنگتن" در این باره نوشت: واضح است که سلمان دچار آلزایمر است . کسانی که با وی دیدار داشته اند میگویند ارتباط بین سخنانش بعد از چند دقیقه از شروع صحبت از بین می رود.
"دیوید هرست" سردبیر "میدل ایست آی" انگلیس نیز نوشت: سلمان 79 ساله به آلزایمر مبتلاست اما سطح حقیقی این بیماری همچنان نامشخص است. سلمان ممکن است چند دقیقه بعد از صحبت در مورد موضوعی ، آن را فراموش کند .
روزنامه "میرور" انگلیس در مقاله ای تحت عنوان "ترس هایی از عقل پریشان پادشاه سعودی" اعلام کرد : سلمانی که به آلزایمر مبتلاست بلافاصلهپس از نشستن بر صندلی حکومتی، کم سن ترین شاهزاده ها یعنی "مقرن بن عبدالعزیز" و "محمد بن نایف" را به ولیعهدی انتخاب کرد.
هفته نامه آلمانی "اشپیگل" نیز در مقاله ای با عنوان "شاه جدید بیمار" اعلام کرد با توجه به وضعیت جسمی سلمان بن عبدالعزیز انتظار تغییرات زیادی در عربستان نمی رود.
روزنامه "دیلی میل" انگلیس نیز در مقاله ای نوشت: نه تنها جانشین تقریبا ۸۰ ساله عبدالله آلزایمر دارد بلکه به بیماریهای دیگری نیز مبتلاست و سابقا دستکم یکبار سکته کرده است و به همین دلیل دست چپش کارآیی چندانی ندارد.
اینکه آیا سلمان بن عبدالعزیز با این وضعیت بتواند از عهده امور برآید در هاله ای از ابهام است.